“Има такъв народ (ИТН) загуби евентуалната подкрепата на още 6

...
“Има такъв народ (ИТН) загуби евентуалната подкрепата на още 6
Коментари Харесай

ИТН загуби подкрепата за кабинет от депутатите, близки до Ивелин Михайлов

“Има подобен народ ” (ИТН) загуби възможната поддръжката на още 6 депутати за държавно управление с третия мандат. Мандатоносителите започнаха срещите си с народните представители от 50-ото Народно заседание.

Първият очакван диалог завърши за по-малко от час. Поканени бяха самостоятелните депутати от разпадналата се парламентарна група на „ Величие ” – тази част от тях, която е в кръга на Ивелин Михайлов. Те са общо шест, само че дойде единствено Красимира Катинчарова, която изясни, че е упълномощена да приказва от името на всички. Тя повдигна тематаза енергийната политика на страната и построяването на АЕЦ " Белене " благодарение на украинската странакато изясни, че за нея и колегитеѝтова е значимо изискване за последващи договаряния.Последвалият диалог мина в обострен звук – с голям брой реплики и мнения.

„ Това, което виждаме, е липса на упоритост даже да се ревизира дали това ще работи или не. В този смисъл ние няма да подкрепим такова държавно управление, тъй като даже за това, което е най-важно за нас – енергийната автономия и самостоятелност на България, никой от тези политически играчи не си прави труда да ревизира дали този план е осъществим или не. Този диалог мина в предстоящ за мен звук. Не чакаме да срещнем нищо друго с изключение на политическо надменност в този парламент ”, сподели Катинчарова.

По думите на Тошко Йорданов на срещата е дошъл “един представител на шест индивида, който няма концепция какво друго би трябвало да се прави в страната ”.

“Имат си някаква теза. Дори на нашето положително разположение – ние казахме, че в действителност ще приказваме с ръководителя на енергийната комисия да се разиска тази тематика, тя даже не разбра, благата, какво се споделя ”, сподели той.

Предвидената за през днешния ден среща с депутатите от Движение за права и свободи, в кръга на Ахмед Доган, се отсрочва за на следващия ден.

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи в понеделник, че парламентарната група на Движението за сформиране на кабинет с третия мандат. Според Пеевски “празното говорене на Има Такъв Народ демонстрира политическата им отпадналост ”. От “БСП за България ” показаха, че ще с партията на Слави Трифонов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР