Има такъв народ (ИТН) ще подкрепи правителство от експерти. Това

...
Има такъв народ (ИТН) ще подкрепи правителство от експерти. Това
Коментари Харесай

ИТН ще подкрепи „експертно“ правителство

Има подобен народ (ИТН) ще поддържа държавно управление от специалисти. Това сподели водачът на партията Слави Трифонов във видео, оповестено през днешния ден във Фейсбук.

Ние ще подкрепим държавно управление от специалисти. Ако в този момент няма постоянно държавно управление, след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи ”, сподели той.

Трифонов обаче не посочи дали това се отнася единствено за държавно управление от " специалисти " на ГЕРБ с министър председател Мария Габриел, или и за вероятно такова с втория мандат на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Въпреки че към този момент предложиха кабинет, от ПП-ДБ към този момент са мнение, че промени в него не са изключени, в случай че се стигне до реализацията на втори мандат.

Как да работи страната без държавно управление? Тя е на автопилот, в аероплан без гориво. На 10 юни сегашният бюджет престава да работи. Няма бюджет. Ако няма бюджет, няма пари за учители, лекари, служители на реда, пенсии, за страната като страна. Тя ще спре да действа. Да не сме някаква пасмина? ”, сподели още Трифонов във видеото.

В неделя, по време на брифинг, от ГЕРБ оповестиха, че ще предложат " експертно " държавно управление със период на деяние една година. Въпреки че получи безапелационни отводи за поддръжка от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия, Мария Габриел разгласи, че ще продължи процедурата и ще предложи състав на държавно управление, който да бъде гласуван в Народното събрание. Този състав ще бъде утвърден сигурно от Движение за права и свободи, а от изявлението на Трифонов в този момент излиза наяве, че обединението ГЕРБ-ДПС ще може д разчита и на неговите 11 народни представители.

Но даже да се случи тази тройна коалиция, депутатите остават под 121 и даже да бъде утвърдено държавното управление, да вземем за пример посредством игри с кворума, то ще е извънредно несигурно и може бързо да падне с избор на съмнение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР