„Има такъв народ“ (ИТН) са хора, които си играят на

...
„Има такъв народ“ (ИТН) са хора, които си играят на
Коментари Харесай

Нойзи: ИТН си играят на политика, рухна митът за джедаите на протеста

„ ИТН “ (ИТН) са хора, които си играят на политика. Това в действителност е постмодерен разпад на формата. Любопитно е, че провъзгласените джедаи на митинга се разделиха. Това разяснява пред БТВ Ивайло Цветков – Нойзи. Журналистът остава песимистичен за опцията за сформиране на кабинет на Има Такъв Народ.

„ Има Такъв Народ нямат електорално съображение да се държат по този метод. И от тук се поражда един културологичен проблем. Проблемът е, че няма съображение да играеш самичък, когато си спечелим мача едва-едва с дузпи “, съобщи той.

Ивайло Цветков изясни, че Слави Трифонов слага партиите, с които договаря, в позиция на избора на Хобсън - безалтернативна обстановка, при която изборът е да приемеш или отхвърлиш направеното предложение.

Нойзи вижда и различен проблем след вчерашните събития и присъединяване на Петър Илиев по NOVA. Той означи, че Слави Трифонов е нарекъл възможните си бъдещи сътрудници „ играчи от статуквото “.

„ Това затваря вратите “, счита журналистът.

„ Тази липса на еластичност съгласно мен е изцяло нарочна “, означи още той във връзка отхвърли на Трифонов и Има Такъв Народ да отдръпват кандидатурата на Петър Илиев като министър на вътрешните работи.

Ивайло Цветков заключи, че от създалата се обстановка печели ГЕРБ, а Движение за права и свободи още веднъж се демонстрира като най-опитната партия.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР