"Има такъв народ" (ИТН) няма да подкрепи правителство с премиер

...
"Има такъв народ" (ИТН) няма да подкрепи правителство с премиер
Коментари Харесай

Да ръководят партията, без да участват в правителството. Йорданов посъветва Петков и Василев вземат пример от Трифонов

"Има подобен народ " (ИТН) няма да поддържа държавно управление с министър председател Кирил Петков или Асен Василев, само че от партията ще създадат "всичко по силите си ", с цел да бъде формиран кабинет.

Това удостовери за следващ път зам.-председателя на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред президента Румен Радев във вторник. Представители на партията бяха на съвещания при Радев за съставяне на държавно управление в границите на това Народно заседание.

Тошко Йорданов удостовери още, че от Има Такъв Народ ще вземат участие в договаряния за сформиране на държавно управление, в случай че бъдат поканени.

"Ние ще създадем всичко по силите си, само че не непременно ", сподели Йорданов. Той още веднъж повтори, че партията му няма да поддържа кабинет, в който участва Кирил Петков, и добави, че е "малко евентуално " да дадат поддръжка и за Асен Василев като министър председател.

"Ще подкрепим кабинет при ясни правила, без Кирил Петков да участва в него. По опция би било добре Асен Василев да не е там. Те са си политически водачи. Да си управляват партията, както прави Слави Трифонов. Да дават политически препоръки, да взимат политически решения, само че да бъде кабинет от експерти, с ясна стратегия за избран интервал от време - една година ", сподели Йорданов.
 Държавният глава Румен Радев одобри представители на ПГ на
След Има Такъв Народ при президента пристигнаха и тримата съпредседатели на "Демократична България " (ДБ) - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

От Демократична България споделиха, че ще упорстват да се направи държавно управление с първия мандат, който по предписание ще бъде връчен на "Продължаваме смяната " (ПП).

Първият е този, който продължава да е най-натоварен с упования от гласоподавателите, сподели Иванов.
 Президентът Румен Радев и съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов
Последни във вторник ще проведат съвещания при президента представителите на "Възраждане " .

В понеделник на срещи при президента се явиха опозиционните ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, а "Продължаваме смяната " и Българска социалистическа партия отложиха консултациите поради работата по актуализацията на бюджета.

След като в понеделник заран а на държавното управление, се започва процедурата за съставяне на ново в границите на 47-ия парламент. Това значи, че Радев би трябвало да даде мандат за съставяне на кабинет първо на Политическа партия, по-късно на ГЕРБ и най-после на една от другите партии по негов избор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР