Има такъв народ (ИТН) изглежда се включва в битката срещу

...
Има такъв народ (ИТН) изглежда се включва в битката срещу
Коментари Харесай

Слави като Корнелия и Копейкин: Погна джендър идеологията

" ИТН " (ИТН) наподобява се включва в борбата против така наречен " джендър идеология " и предлага промени в Закона за протекция на детето, с които на процедура да се забрани половото обучение в учебните заведения, което се отнася до тематики за половата еднаквост.

Законопроектът е импортиран в деловодството на Народното събрание, а с текстовете в него се предлага да се забрани " разпространяването на територията на всички предучилищни и учебни заведения... на идеология, беседи, листовки и други типове развлактелни, осведомителни и обучителни материали на здравна, полова и социална тема, несъотвестваща на общоприетите морално етични правила за понятието биологичен пол в обществото ", оповестява " Булевард България ".

Партията предлага да се забранят още материали по тематики за половата еднаквост на децата, друга от биологичната, както и медицинските услуги на деца, включващи хормонална или различен тип терапия. В текстовете се придвижват и наказания за нарушавания в размер от 2000 до 400 хиляди за физически лица и от 10 до 20 хиляди лева за юридически лица.

Вносители на предлагането са депутати от Има Такъв Народ, измежду които Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Така написан законопроектът е ориентиран против тематики, които са част от ЛГБТК+ общността, и може да окаже отрицателно влияние върху подрастващи от тази малцинствена група, които търсят информация по въпроса. В основанията си пред Народното събрание депутатите настояват, че предлаганият от тях законопроект е " в естетика с настоящото европейско право и е координиран с настоящите европейско правни правила ".

" ИТН " не е първата партия в Народното събрание, която подхваща дейности в тази посока. Българска социалистическа партия към този момент даде старт на сходна акция против това, което тя назова " джендър идеология ". Партията стартира публично процедура по привикване на референдум  " против джендър идеологията в учебните заведения ", но без да прецизира в какво тъкмо се показва това разбиране.

В претекстовете си депутатите от Има Такъв Народ показват, че с измененията ще се подсигурява " отбрана на най-уязвимата част от обществото, а точно децата, като се сътвори спокойна и здравословна среда за тяхното физическо, психическо и ментално подрастване ".

Досега с тематиката са се заели Българска социалистическа партия и " Възраждане ", само че очевидно и шефът на кабеларката от крайния квартал " Левски-Г " не харесва концепцията за независимост в избора на пол. 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР