Има такъв народ искат законодателни промени, които да позволят провеждането

...
Има такъв народ искат законодателни промени, които да позволят провеждането
Коментари Харесай

ИТН искат референдум да може да се провежда със 140 хил. гласа

" ИТН " желаят законодателни промени, които да разрешат провеждането на референдум със 140 000 подписа. Според партията в съдружното съглашение, което следва да се разисква от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ прозира дългата ръка на Движение за права и свободи.


“Внесохме в деловодството на Народно събрание промени в закона за директното присъединяване на жителите, касаещи провеждането на референдумите в България ”, заяви депутатът от групировката Станислав Балабанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Балабанов разяснява, че оферират въвеждането на обединен метод при провеждането на референдуми на локално и национално ниво.

“Залагаме прага за провеждането на народен и локален референдум да е 2,5% от хората с изборни права съгласно последното публични броене в страната, по последни данни излиза 130 000 - 140 000 гласа. Срокът за събиране на подписи да е 6 месеца, а за провеждането на локален референдум да е 5 месеца ”, изясни Балабанов.

Той акцентира, че от ПП-ДБ ще вкарват собствен план, който изкопирва плана на Има Такъв Народ от преди три месеца, който бе отритнат в зала от ръководещото болшинство.

“Те разчитат на болшинството от ГЕРБ и Движение за права и свободи и в този момент вкарват същите промени като нашите ”, разяснява депутатът от Има Такъв Народ.

Относно бъдещите договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по плана на съдружно съглашение, Балабанов видя " дългата ръка на Движение за права и свободи ".

“В съдружното съглашение прозира дългата ръка на Движение за права и свободи, защото всички регулатори по тяхно предложение би трябвало да се ревизират през Народно събрание, там болшинство имат ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, сподели той.

Балабанов счита, че предлагането за 50/50 делене на страната сред ГЕРБ и ПП-ДБ в действителност е разделяне на три поради присъединяване на Движение за права и свободи. “На кого са парламентарните комисии в Народното събрание - на ГЕРБ и Движение за права и свободи, чии са болшинствата в Народното събрание, в случай че решат да работят против ПП-ДБ, на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е срамно, не виждам промени за жителите ”, разяснява депутатът от Има Такъв Народ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР