"Има такъв народ" иска да се облекчат правилата за провеждане

...
"Има такъв народ" иска да се облекчат правилата за провеждане
Коментари Харесай

ИТН иска промяна в Закона за референдумите

"Има подобен народ " желае да се облекчат разпоредбите за осъществяване на референдуми

От парламентарната група оповестиха, че ще предизвикват основаването на работна група с присъединяване на всички парламентарно показани обединения. Тя би трябвало да приготви промени в Закона за директното присъединяване на жителите.

Председателят на комисията за взаимоотношение с гражданското общество Станислав Балабанов подсети, че "Има подобен народ " е основана поради референдума от 2016-а година, призован от "Шоуто на Слави ", съобщи.

Според Балабанов сегашните правила са даже нездравословни: "Ще създадем разпоредбите по този начин, с цел да може един референдум да се провежда и да се организира по естествен метод, тъй като сегашните правила, за жалост, стопират тези цивилен процеси ".

Заместник-председателят на Народно събрание Ива Митева добави, че в Има Такъв Народ са обсъждали да се организира референдум за и срещу военната помощ за Украйна:

"Който и да беше инициирал този референдум - дали 1/5 от народните представители, каквато ние нямаме, дали президентът и Министерският съвет, този референдум нямаше да бъде сполучлив, тъй като прагът за реалност на референдума е прекомерно огромен ".

Има Такъв Народ приготвя и промени в Закона за политическите партии, с който още веднъж да се опитат да прокарат концепцията си за партийна дотация от 1 лева на глас и анулация на безвъзмездното прилагане на парцели.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР