Има такъв народ (ИНТ) ще участват самостоятелно в предсрочни парламентарни

...
Има такъв народ (ИНТ) ще участват самостоятелно в предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

ИТН самостоятелно ще участва в предсрочни парламентарни избори, заяви Тошко Йорданов

" ИТН " (ИНТ) ще вземат участие независимо в предварителни парламентарни избори, съобщи заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, заяви Българска телеграфна агенция.

" Когато една политическа партия не е влезнала за 4000 гласа в Народното събрание и на всичкото от горната страна някогашните й сътрудници се замерват с доказателства по какъв начин са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да взе участие ”, уточни Йорданов.

" Ако бяхме в този парламент, нямаше да имаме ръководител от ГЕРБ, отпред на Народното събрание, нямаше да има диалози с ГЕРБ, нямаше да има вопли към ГЕРБ за поддръжка на държавно управление на малцинството ”, добави Йорданов. На въпрос дали ще се явят независимо на изборите, той отговори: " Имам някакво вътрешно чувство, че ще е независимо ".

Относно обсъжданите в Народното събрание промени в Изборния кодекс, Йорданов сподели, че хартиената бюлетина няма да направи изборния развой по-честен. " ИТН " отстрани хартията в първия парламент, в който влязохме, тъй като хартията разрешава на ГЕРБ и Движение за права и свободи да си провеждат платен избор, това е истината. За страдание машините бяха опорочени от " Продължаваме Промяната ", съобщи Тошко Йорданов. Той добави, че хартията ще докара повече гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи. " В момента това, което става с Изборния кодекс е, че всеки драпа в частта, в която може да въздейства, да се резервира, с цел да може да изкриви вота колкото може със силите, които има ", разяснява той.

Представителите на Има Такъв Народ разясниха последното решение на Конституционния съд (КС), с което беше оповестено за противоконституционно решение на Народното събрание (НС) за предприемане на дейности от Агенция " Пътна инфраструктура ” (АПИ) за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, признато на 20 април тази година.

Бившият министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов изясни, че съгласно Конституционен съд са били конфискувани функционалностите на изпълнителната власт и че Народното събрание жестоко се е намесило в частно-правни връзки сред АПИ и частни реализатори. " Аз се усещам задоволен, тъй като става ясно истината по какъв начин се работеше, под какъв напън и по какъв начин се спираше работата на Министерство на регионалното развитие и на мен персонално като министър ”, добави Караджов. По думите му в предходното държавно управление е имало серия от " антикоалиционни, антидържавни решения, решения срещу конституцията на България ".

Според Тошко Йорданов решението на Конституционния съд е опровергало изказванията за корупция в Министерство на регионалното развитие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР