Има такъв народ има сериозен шанс да влезе в следващото

...
Има такъв народ има сериозен шанс да влезе в следващото
Коментари Харесай

Трифонов: Най-вероятно ще участвам в изборите като водач на листа, но няма да стана министър

„ ИТН ” има сериозен късмет да влезе в идващото Народно заседание. Това сподели в изявление за БНР водачът на партията Слави Трифонов. Той съобщи, че най-вероятно ще взе участие в изборите персонално като лидер на листа. За нищо на света обаче не би станал министър. 

Лидерът на Има Такъв Народ даде обещание, че, в случай че партията му влезе в идващия парламент, ще направи всичко допустимо той да е работещ подобен. Така той отговори и на въпроса дали би се коалирал с ГЕРБ, в случай че от това зависи съставянето на държавно управление. Трифонов не изключи нито една допустима коалиция в идващия парламент. 

„ Най-важното е да бъдем поръчител за това, което ще се случи на референдума. Това е нещо, което може да промени всичко. Сега ние ще бъдем поръчител, в случай че влезем в идващия парламент, че това ще стане и ще се случат решенията, каквито и да са те ", разясни Трифонов.

Според него президентската република е по-добра от парламентарната. Той изясни, че по този начин ще се управляват доста по-адекватно управляващите в страната.

„ Сигурен съм, че в една такава обстановка Народното събрание ще има доста по-голяма власт да управлява президента, в сравнение с сега управлява министър-председателя ”, разясни Трифонов.

„ Оказа се, че в политиката би трябвало да си измамник. Колкото по-добър измамник си, очевидно толкоз по-добър политик си ", добави още водачът на Има Такъв Народ.

Трифонов съобщи, че " изчегъртването " на ГЕРБ не се е случило, тъй като това не можеш да го направиш самичък. „ Продължаваме промяната " и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ. Те са същите като държание ”, счита водачът на „ ИТН ”.

Той разяснява и повдигнатите обвинявания против длъжностни лица, в това число енергийния министър в държавното управление на Кирил Петков от квотата на Има Такъв Народ.

„ Александър Николов е експерт и аз му се поверявам ”, безапелационен бе Трифонов.

Според него тези обвинявания ще отпаднат. Той счита, че този случай няма да се отрази на предизборната обстановка и това няма да има отрицателен резултат върху Има Такъв Народ.

По казуса „ Северна Македония ” Слави Трифонов сподели следното: „ Хората се убедиха, че така наречен македонци работят, единствено когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво вършат. Това е доста тъжно. Ако зависи от мен, ще направя всичко допустимо да ги притисна ”, сподели той. Според него би трябвало да се наложи още веднъж несъгласие за влизането на РСМ в Европейски Съюз.

България продължава да е най-корумпираната страна в Европейски Съюз, само че без нито един наказан политик за корупция. Това написа във Facebook лидерът  Слави Трифонов.

С пост в обществените мрежи той разяснява глобите, които Съединени американски щати наложи на още българи по листата " Магнитски ".

„ За следващ път американските институции ни демонстрираха по какъв начин би трябвало да работят българските. Много е тъжно, само че е реалност. За българите, глобени през вчерашния ден по закона „ Магнитски ”, беше ясно от дълго време, че има подозрения за огромни корупционни схеми. За американските управляващи обаче няма подозрения - те са безапелационни, че някогашният министър на финансите Владислав Горанов е употребявал поста си, „ с цел да подкрепи подкупването на български държавни лица и лиши българската страна от данъчни приходи в интерес на български олигарси ”. Американското следствие показва и какъв брой тъкмо са пропуснатите данъчни приходи - 600 млн.лв. ”, написа водачът на Има Такъв Народ.
„ Днес партията на Горанов се отхвърли от него. Т.е. Владислав Горанов няма нищо общо с ГЕРБ, макар че в по-голямата част (над 5 години) от 10-годишното ръководство на ГЕРБ тъкмо той получаваше доверието на партията за най-важното министерство - това, което ръководи парите на цялата страна. Колко па да няма общо? Но по този начин, де - откакто преди Горанов остана без дом, през днешния ден остана и без партия ”, добави още Трифонов.

„ За американските управляващи няма подозрения и за другото огромно име в глобените - “Румен Овчаров, че неведнъж е взел участие в корупционни контракти в областта на енергетиката ”, “получавайки подкупи и други облаги ” и е “получил повече от 5 милиона евро в сметки в офшорни банки ”. У нас обаче против Румен Овчаров бяха прекъснати каузи поради изтекла отминалост, а условната му присъда по делото “Мини Бобов дол ” този месец беше анулирана. Между другото, след 16-годишен правосъден развой по източването на милиони от “Топлофикация-София ”, тези дни беше оневинен и Вальо Топлото, който преди време написа прословутото писмо за помощ точно до “Румен Овчаров. 2023 година България продължава да е най-корумпираната страна в Европейски Съюз, само че без нито един наказан политик за корупция ”, счита още Трифонов.

По думите му  и българските институции и прокуратурата от дълго време е трябвало да открият истината за глобените по “Магнитски ”.

Според него този скандал излага страната ни. „ Трябва бързо и безапелационно да се осъществя правосъдна промяна и най-сетне да се свърши с тази липса на правдивост и с този позор ”, заключи Трифонов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР