„Има такъв народ“ и „Възраждане“ няма да подкрепят предложенията на

...
„Има такъв народ“ и „Възраждане“ няма да подкрепят предложенията на
Коментари Харесай

ИТН и Възраждане няма да подкрепят предложението за РСМ, БСП се въздържат

„ ИТН “ и „ Възраждане “ няма да поддържат предложенията на трите партии ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България за разрешаване на разногласието с районен съд Македония, съобщи БГНЕС.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че и трите оферти са срещу националните ползи на България. Той означи, че решението на Външна комисия за РСМ няма да бъде взето с консенсус. „ Направете си обща декларация ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България, само че без нас “, сподели Йорданов.

Депутатът от „ Възраждане “ Ангел Георгиев приветства трите парламентарни групи да излязат с обща позиция, само че те няма да я поддържат, тъй като този парламент е изчерпал своята морална легитимност. „ Единственото, което има потребност българският народ са избори “, сподели заместник-председателят на Външна комисия.

Според Георгиев френското предложение не пази пълноценно българските национални ползи. „ Ние не сме склонни на никакви взаимни отстъпки с българската история и просвета. Не виждаме и нужните промени в РСМ. Докато не реализиран действителен прогрес, няма по какъв начин да подкрепим “, сподели депутатът от „ Възраждане “.

Проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия сподели, че през последната седмица решението по този въпрос се пришпорва. „ Българска социалистическа партия би се въздържала от всякакво решение. Ние сме демократична партия и ще се допитаме до нашите членове. Приветстваме напъните на сътрудниците, само че не би трябвало да прибързваме “, сподели представителят на левицата.

Във Външна комисия би трябвало да се прегледат трите плана за решение за урегулиране на връзките сред България и РСМ, което на собствен ред ще даде опция за започване на договаряния на РСМ с Европейски Съюз. Предложенията са на Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Демократична България ".

Френското предложение се състои от три самостоятелни детайла, които единствено в комплект могат да отговорят на въпроса дали РСМ е подготвена да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.
ТЕМА преди 1 час 1541 преди 5 часа 599 преди 5 часа 668
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР