Има такъв народ и НДСВ се регистрираха за предсрочните парламентарни

...
Има такъв народ и НДСВ се регистрираха за предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

ИТН и НДСВ се регистрираха в ЦИК, Огнян Герджиков влиза в депутатската надпревара

" ИТН " и Национална движение „Симеон Втори" се записаха за предварителните парламентарни избори. Въпреки че още е рано за регистрация на листите, две знакови имена от двете обединения са сигурни - някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател Огнян Герджиков ще е лидер на листа, както и Слави Трифонов, само че още не се оповестява в кой район ще поведат.

" Влизаме в предизборната конкуренция като партия на истината. За регистрацията са събрани 4 000 подписа ", съобщи Станислав Балабанов, откакто подаде нужните документи в ЦИК за присъединяване в изборите на 2 април.

" Слави Трифонов ще бъде лидер на листа, към момента не се знае къде, а Пламен Данаилов ще бъде лидер в София ", добави Балабанов, а зам.-министърът на енергетиката, който беше разпитван в Националното разследване, внесе документите на партията дружно с него.

" Имаме една съществена цел - идващият парламент да бъде работещ и хората да бъдат спокойни, защото виждат в каква институционална рецесия се намираме. Ние ще бъдем поръчител в идващия парламент и за резултатите от референдума, който приготвяме в този момент, с цел да може да не бъде откраднат вотът на хората, както беше направено през 2016 година ", сподели той, представен от БНР.

 Снимка: Мария Филева, БНР

" Имаме чувството, че Има Такъв Народ няма да бъде единствено част от 49-ото Народно събрание, а и ще бъдем незаобиколим фактор ", предвижда Балабанов.

" Времето разкрива истината, хората схванаха, че аргументите, заради които напуснахме постоянното държавно управление, са стойностни, тъй че аз съм уверен, че ще бъдем част от Народното събрание ", разяснява още той.

Данаилов пък разяснява и следствието за газовите доставки, като уточни, че най-важното " в този момент е да приказваме по какъв начин ще се приготви " Булгаргаз " при вероятно дело, заведено от " Газпром ". " Има индикации, че " Газпром " е подхванал първи стъпки към завеждане на такова дело. При завеждането му България би трябвало да бъде готова. Ако има такова дело, то ще трае от порядъка на 2-3 години ", счита някогашният заместник-министър на енергетиката.

Национална движение „Симеон Втори" също внесе документи за регистрация на вота, а някогашният ръководител на Народно събрание Огнян Герджиков е един от познатите престижи на партията, които ще се кандидатират за депутати.

 Снимка: Мария Филева, БНР

" Регистрирахме се с 4 500 подписа. Наблюденията ни върху политическата рецесия ни накараха да се върнем в политическия развой ", разяснява съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори" Станимир Илчев, откакто той и сътрудниците му подадоха подписката в ЦИК. 

" Хората с потвърдени качества в Национална движение „Симеон Втори" могат да се включат в разрешаването на проблематични тематики - влизането в Шенген, Еврозоната, неналичието на бюджет, пакет от ограничения против инфлацията. Имаме експерти в тези посоки, уточни Илчев. Искаме съществено наличие в Народното събрание. Готови сме да участваме в комплицирани договаряния за държавно управление. Скоро ще публикуваме стратегия, сподели Илчев.

По думите му е рано за оповестяване на листи, само че в тях ще има представители на всички поколения и нови деятели.

" Национална движение „Симеон Втори" ще се яви независимо на изборите. Коалициите имат значение след ясните резултати на всички, сподели Илчев и удостовери, че измежду познатите лица на Национална движение „Симеон Втори", които ще влязат в акцията, е проф. Огнян Герджиков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Партията има поддръжката и на Симеон Сакскобургготски.

" Той е на възраст и в състояние, което не допуска присъединяване в дейната политика, само че е образец за нас ", уточни Илчев по адрес на някогашния министър председател и някогашен водач на Национална движение „Симеон Втори". Той добави, че част от концепциите на Сакскобургготски са се удостоверили, а отводът на поддръжка за други е довел до доста неприятни резултати. 

Формацията размрази политическата си активност с конгрес на 21 януари, когато избра и ново управление с упоритостта за присъединяване в идващия парламент. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР