Има такъв народ и ГЕРБ-СДС не са обсъждали общо правителство,

...
Има такъв народ и ГЕРБ-СДС не са обсъждали общо правителство,
Коментари Харесай

ИТН след срещата с ГЕРБ-СДС: Няма да даваме подкрепа за кабинет

" ИТН " и ГЕРБ-СДС не са обсъждали общо държавно управление, а единствено секторни политики. Въпреки това хората на Слави нямало да дадат поддръжка за техен кабинет и припомниха, че те са " свалили ГЕРБ от власт ".

Това изясни след срещата с ГЕРБ-СДС в Народното събрание Тошко Йорданов.

" ИТН " биха подкрепили това, което считат за вярно, без политически краски, тъй че за държавно управление не е говорено. Да ви напомня, че ние свалихме тази партия от власт и поддръжка няма да даваме за кабинет на ГЕРБ. Ние ще гласуваме за всичко потребно ", съобщи Йорданов. Според него " мандатът не е значим в тази ситуация, а по какъв метод ще бъде завършено едно ръководство, в случай че има такова, и в случай че има единодушие за решение на съответни проблеми ". Обясни и че към този момент са подкрепили задоволително неверни неща.

" Тази среща въобще не беше за поддръжка за на мандат на ГЕРБ, тази среща беше диалог на специалисти по секторни политики. Бих споделил, че във връзка с бюджета имаме сходни десни политически разбирания. Имаме разминавания за някои неща - правосъдната промяна и заложените от Кирил и Асен промени, които вкараха в Плана за възобновяване и резистентност, които стават наложителни. Имаме избрани разминавания, защото те в някои неща разсъждават по-близко до тях, а ние имаме избрани подозрения в сигурността на жителите, в случай че някои промени бъдат направени без мисъл ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Различията били по правосъдната промяна и закона за домашното принуждение. " По отношение на КПКОНПИ имаме разлики и терзания за някои проверяващи функционалности. Има едни органи, които са малко безконтролни в този вид. Ние тогава бяхме съдружни сътрудници с " Продължаваме промяната " и аз знам, че Кирил искаше персонална бухалка. Завиждаше на ГЕРБ и Движение за права и свободи за прокуратурата и си искаше лична бухалка. Този закон е юридически от тях в тази посока. Ние да сменяем една бухалка с друга бухалка - това няма да го допуснем ", изясни Йорданов. Относно закона за домашното принуждение той пък изясни, че има известни подозрения за ролята на неправителствените организации. Иначе Има Такъв Народ щели да поддържат законопроекта за надзор върху основния прокурор.

Все отново диалог за първия мандат на ГЕРБ може и да има, в случай че Има Такъв Народ бъдат поканени. Като значими са и програмата, и състава на кабинет. Програмата обаче не би трябвало да е написана независима от хората на Бойко Борисов, а обща. " Тяснопартийно държавно управление няма да срещне поддръжка ", заключи Йорданов.

Относно финансовото положение на страната, той изясни, че страната е била и в по-лошо положение - през 1997 година " От батака постоянно има излизане ", сподели той. И направи съпоставяне със семейство, което си е изхарчило парите за пет години напред, и би трябвало да взема заеми - разновидностите са или банкрут, или да не пазари напред и да реже разноски.

" Движение за права и свободи също създаваше ужасни и тежки времена, само че ги приехме и в полза на истината България по-късно потегли в стопански напредък ", сподели той.

" За изчегъртването на ГЕРБ питайте Политическа партия за какво не се случи във разновидността, в който трябваше да се случи, тъй като те потеглиха да водят война с нас, а работеха на всички равнища с хората на ГЕРБ ", сподели още Йорданов. Коментира обаче, че ГЕРБ през днешния ден няма властовия запас, който е имал по време на ръководството на Бойко Борисов. А през днешния ден други хора се " мислят за значими министър председатели ".

ГЕРБ-СДС стартира през днешния ден диалози на експертно равнище с другите партии в 49-ия парламент в търсене на поддръжка за лъчение на държавно управление с първия мандат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР