Има свидетелства за това, че SS клубът е бил преместван,

...
Има свидетелства за това, че SS клубът е бил преместван,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Нотариуса имаше клуб срещу Съдебната палата в София

" Има свидетелства за това, че SS клубът е бил преместван ", споделя в изявление за Mediapool депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков, който е някогашен вътрешен министър и някогашен началник на следствието. Той споделя, че преди известно време сходен клуб е имало тъкмо против Съдебната палата, само че е изместен, когато се откриват профилираната прокуратура и спецсъда. " Този клуб бе изместен покрай ул. " Черковна " в София, където се обитаваха спецпрокуратурата и спецсъдът, с цел да могат специфичните прокурори и съдии да го посещават и да се усещат евентуално част от мафиотската среда. Вероятно това ги е привличало и те не са могли да устоят ", споделя Рашков.

Г-н Рашков, вие сте един от хората, които приказват най-вече за потребността от обективно следствие на така наречен лобисти – Пепи Еврото, убития Мартин Божанов-Нотаируса. Какво е направила прокуратурата по този случай и какво още може да се направи?
Много отрицателни феномени ми станаха известни от срещите с хора, които желаеха да описват и да желаят от мен подпомагане като вътрешен министър, с цел да се подхващат дейности. Например, като сътрудника арбитър Владислава Царигарадска, на която години наред никой не беше обръщал внимание. Тя ми описа неща, които аз не можех да си показва, че са действителни в нашето съвремие. Един арбитър да не може да си прави работата поради незаконни видове, които въздействат върху работата му.
Не можех да остана апатичен към това, което чух от Ивайла Бакалова за нейния брачен партньор и по какъв начин са ги изнудвали за пари. Там пролича ясно издигната скица.

Говорите за Веселин Денков (Весо Брадата), който беше арестуван в ареста по дело на спецпрокуратурата...
Да, само че при мен пристигна брачната половинка му (Ивайла Бакалова). И като добавите към тях и някогашната брачна половинка на Мартин Божанов – Нотариуса (Адриана), която също заяви доста забавни обстоятелства, като прибавим и Илия Златанов (от " Осемте джуджета " ) с неговите тегоби със завода за асансьори, като добавите неговия наследник Явор Златанов, след което още няколко души, които се явиха да приказват в една и съща посока – че са жертва на един, на който му споделят Нотариус. Той не е нотариус, а един елементарен лъжец. И един различен – Пепи, с прякор Еврото. Когато пристигна Цацаров, Еврото го направиха шеф на столичното разследване в случай, че аз имах изумителна информация за него. Че той е бил в тесни връзки с незаконния свят и даже е вършел услуги на такива групировки. И дори ми описаха, че заради обстоятелството, че не им е изпълнявал желанията, нещо се е случвало (с Еврото). Бил е обект и на принуждение от тяхна страна. Аз не можех да допускам, че един някогашен арбитър от пловдивски окръг, Сотир Цацаров, ще уточни или ще взе участие в разискването на кандидатурата на същия този човек и той ще стане шеф на най-голямата следствена работа. Това са част от нещата, които ме стимулират в този момент да спомагам доколкото мога.

Как можете да съдействате?
С информацията, която имам. И с концепциите, които имам, в това число и за усилване на контролните механизми във връзка с правозащитната система като цяло. В момента текат някакви процеси в Народното събрание с тези партии, които са се обединили, с цел да могат да ръководят. Но във връзка с тези системи – прокуратура и съд - съвсем нищо не се прави и няма изгледи скоро да се одобряват тези закони, които следват промените в Конституцията и без които ние ще обездвижим и прокуратурата, и Висшия правосъден съвет, а Инспекторатът (на Висш съдебен съвет б.р.) ще удвои мандата си безусловно нелегално, макар че е един мъртъв орган, който не извършва функционалностите си.
След което такива като Божанов и Еврото могат да се свързват с хората и да им желаят откупи. Всичко това значи, че една немалка част от тези правозащитни звена са се съединили като в публично-частно патрньорство с незаконни детайли, с цел да извличат облаги от хора, които не са нарушители. Ужасяваща картина! Това е мафиотски сериал, който е продължавал близо двайсет години. Може би на някой ще му прозвучи политически прекомерно, само че когато кажем, че тези събития са се развивали в последните двайсет години, ще се сложи въпросът кой е управлявал от началото на 2000 година, в това число и в Министерство на вътрешните работи. До 2001-2002 година у нас сходни феномени нямаше. След това, когато завоюваха Национална движение „Симеон Втори" изборите и когато основен секретар стана един човек, който и сега се намира в Народното събрание, оттогава датират най-активните дейности в този тип престъпност – срастването на незаконните детайли с представители на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Разложението потегли от там. И в този момент, след убийството на Божанов, се опитваме да разплетем, доколкото е допустимо, този гордиев възел. И се запитвам – в случай че не бяха умъртвили Божанов, някой дали щеше да се заеме да приключи по някакъв метод тази активност. Какво ми направи усещане – един прочут юрист, който е защитавал преди години Божанов, какво сподели на ваши сътрудници. Че у нас от дълго време де юре няма смъртно наказване, само че де факто има, тъй като правораздаването се раздава по улиците. Последният образец е със самия Божанов, който е бил на доста ниско равнище в тази верига, която стига доста високо. И той е бил премахнат, тъй като е индивидът, имал най-богата информация какво се прави и в един миг, когато аз станах министър и разпоредих да се стартира инспекция, затвориха и клубовете, започнаха предупредителни, заплашителни позвънявания към хора, които са идвали при мен, които са разпитвани след това в ГДБОП.

Може ли това следствие на хората към Нотариуса да стигне до нещо значително или просто ще изгоним един-двама прокурори, а схемите не престават да работят?
Има заплаха схемата да продължи да работи, макар убийството на Божанов, макар че бушонът към този момент го няма. Впечатление прави, че районната прокуратура на София се ревизира от един взвод прокурори. И се пита – до този миг инспекции не са ли правени? Не е ли имало информация, че там е имало неправилни неща, бавят се преписки, привикват се и се тормозят хора? Божанов е функционирал и преди Цацаров, т.е. още преди 2012 година Сарафов ли би трябвало да анатемосаме и да търсим от него единствено отговорност? Според мен не, защото назначението на Пепи Еврото води на първо време към Цацаров, той го прави шеф на следствието. И, забележете, че при недоволството на арбитър Цветко Лазаров от Софийския апелативния съд, че във връзка с него същите тези рекетьори са го заплашвали в правосъдната зала, той се оплакал на основния прокурор Цацаров, който е някогашен арбитър. Е, щом някогашният арбитър и основен прокурор не обръща внимание на такова недоволство, за каква прокуратура би трябвало да приказваме.

Не единствено това, формирано е дело против арбитър Лазаров.
Което е куриозно. И съдията е разпитван дали е взел рушвет. Което и за непредубедения приказва, че тази незаконна мрежа от мафиотски вид е съществувала още към оня миг, когато Цацаров е получил недоволство от съдията. И при едно обективно следствие, ние щяхме да прекъснем тази тази активност. Може би и Божанов щеше да е жив.

Казахте, че имате доказателства. Какви са те и на кого ще ги дадете?
Аз мисля, че тука към този момент няма място за следствена загадка, на която сътрудниците от прокуратурата ловко се измъкват от отговори на въпроси, които задава обществото. Нима цялото общество няма визия каква е личността Петър Велков Петров-Еврото? С какво се занимава? Само нашата прокуратура не знае. При състояние, че управителни лица от прокуратурата, в това число Сарафов са посещавали така наречен заведение " Осемте джуджета ". Твърди се, аз не можах да го установя, че братът на някогашния вътрешен министър Младен Маринов, е бил водач на Пепи Еврото, т.е. министърът на Министерство на вътрешните работи е могъл по най-пряк метод да се осведоми какво се случва в този ресторант. Не го е направил, нищо не е направил, с цел да предотврати сходна активност. Измамени са доста хора, един беше заставен да даде 400 хиляди евро, само че на брачната половинка на Петров. След което самият Петров се е обадил на същия човек и му е споделил: " Забравих да ти кажа, че ние не сме в положителни връзки с моята брачна половинка. Така че не си се издължил на този, на който би трябвало ". И индивидът е дал още толкоз. Това на мен ми е направило усещане, аз съм я събрал тази информация, само че на тези министри от ГЕРБ преди мен не е направило никакво усещане. Те са били удовлетворени от това, което се случва към SS клуба, към " Осемте джуджета ", тъй като техни прокурори - Гешев и Сарафов – са посещавали тези заведения.
Сега аз имам материалите, които е трябвало да бъдат разследвани в елементи. Аз съм правист и разбирам, когато един прокурор не е способен да организира едно следствие, защото законът не разрешава, той би трябвало да го изпрати на горестоящата прокуратура. Това е направено, само че в това време са осъществени учудващо доста следствени дейности. Това са протоколи за изземване, претършуване, голям брой разпити на лица, измежду които и очевидци с загадка идентичност, които са обяснили съвсем едни и същи обстоятелства. Че висшестоящи прокурори посещават постоянно " Осемте джуджета ", срещат се с Пепи Еврото и там се правят неправилни неща. Включително брачната половинка на Пепи Еврото твърди, че там са се давали съществени суми на тези управителни длъжностни лица от прокуратурата.
И в този момент въпросът е – може ли стоящият на върха на прокуратурата в сегашния миг, за който има показания, че е получавал суми от лице, което се занимава с противозаконна активност, може ли да организира следствие? Още с изпращането на делото от районна в градска прокуратура, производството е прекъснато. Градската прокуратура не е счела за нужно да продължи следствието. Един прокурор в районна прокуратура е образувал произвеждане, издал е европейски заповеди за арест и следствие. И внезапно градската прокуратура анулира всичко това.
Аз премислям да направя проектозакон, по силата на който пълномощията на прокурора, който проверява основния, да бъдат разширени надолу по йерархията на прокуратурата, с цел да се подсигурява, че в такива хипотези можем да разчитаме на обективно следствие.

Нотариуса и неговият SS клуб, дискотеката на Красьо Черния в Плевен, " Осемте джуджета ". Много хора са идвали при вас, с цел да ви описват. Какви са вашите усещания, какво се е правело по тези места?
Очевидното е, че българската прокуратура, а евентуално и чиновници от Министерство на вътрешните работи, не са имали персонален интерес тези следствия да се движат в рационален период. Защото има свидетелства за това, че SS клубът е бил изместен. Преди известно време сходен клуб е имало тъкмо против Съдебната палата. След което е закрит, когато се откриват профилираната прокуратура и спецсъда. Този клуб бе изместен покрай ул. " Черковна " в София, където се обитаваха спецпрокуратурата и спецсъдът, с цел да могат специфичните прокурори и съдии да го посещават и да се усещат евентуално част от мафиотската среда. Вероятно това ги е привличало и те не са могли да устоят.

Това място против Съдебната палата отново ли е обвързвано с Нотариуса?
С Нотариуса. Не мога да ви кажа какъв брой време е съществувало. Но преместването на SS клуба съответствува със основаването на профилираните звена.

Нещо като обществен дом за магистрати?
Чак толкоз мощно не бих се изразил. Но в действителност тези, които са свидетелствали в тази посока, дават информация, че този клуб е бил посещаван от доста хора.

Нотариуса, Къро, Алексей Петров, атентатът против Гешев. Всичко това се случва в границите на по-малко от година. Има ли връзка сред тези събития?
Аз намирам такава връзка, за най-голямо страдание, без значение от обстоятелството, че на пръв взор наподобяват отдалечени събития. Но в действителност методът за елиминирането на тези хора е съвсем еднакъв. Ако си спомняте, брачният партньор на госпожа Бакалова (Веселин) показа обществено, че когато е бил арестуван, му се е обадил Алексей Петров и го е посъветвал да си заплати, с цел да няма проблеми. Т.е. методът на Божанов, на Пепи Еврото и на Алексей Петров е бил еднакъв. И всеки може самичък да направи извод има ли връзка сред тези убийства. За мен има заради тази причина. Ако някой има противни данни, дано ме опровергае, тогава ще се очертае друга версия. Но съгласно мен има директна връзка, затова има задоволително стройна организация, която отива до върховете на страната, която може в един миг да вземе решение за такава мокра поръчка. И в този момент, защото към този момент фактологията излиза на ярко, търсят благоприятни условия да не стигне до тях следствието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР