Има свидетел на падането на 17-годишния Асен от прозореца на

...
Има свидетел на падането на 17-годишния Асен от прозореца на
Коментари Харесай

Ексклузивно! BulNews откри свидетел на падането на 17-годишното момче от Роман

Има очевидец на рухването на 17-годишния Асен от прозореца на тоалетната на обществения дом в Роман, научи извънредно BulNews.bg. Очевидец на случката е станала служителка от прилежаща постройка.
Пред медията ни шефът на дирекция “Социално подпомагане” във Враца Мария Търнавска изясни, че все още се допуска, че става въпрос за случай.
Тя разкри, че на камерите от Комплекса за обществени услуги за деца с увреждания се вижда по какъв начин младежът е помогнало на помощник-възпитател да почистят един от коридорите в институцията, след което влезнал в тоалетната. Малко по-късно още веднъж излязло в коридора огледало се и отново се върнало в тоалетната и повече не излязло от там.
Оказва се, че очевидец на сцената е станала жена, която работи в прилежащия център за просветителна поддръжка. Тя видяла по какъв начин момчето пада от третия етаж и незабавно алармирала на сътрудниците си.
17-годишният Асен е в кома и е с тежка черепно-мозъчно контузия, счупени гръдни прешлени и ребра. След като са му направени всички проучвания във врачанската болница, то е закарано в Плевен. Все още се обяснява каква е повода за скока.
Освен, че е глухоням Асен е бил зарязан като дребен от майка си. Тя е от Перник и е позната на обществените служби. Жената се мести от обитаемо място на обитаемо място и по тази причина е мъчно да бъде открит контакт с нея. От комплекса са безапелационни, че детето не е имало душевен разстройства и не е бил разтревожен, нито е споделил да има проблеми.
В момента чиновници на обществено подкрепяне в Мездра беседват с децата, които са били в стаята на момчето.
Оказва се, че прозорецът, от който е скочил Асен, не е могъл да се затваря от предходния ден, а нитът който трябвало да го застопори е бил строшен. Според наблюдаващите обществени инвентарът на комплекса постоянно се чупи от живеещите там деца.
Направено е наставление до шефа на комплекса на всички деца и личния състав да бъде изработен спомагателен инструктаж по сигурност. Издадена е заповед на индивида, който дава отговор за поддръжката, заран и вечер да прави обходи и да ревизира в какво положение е материалната база.
Ако детето бъде избавено и се възвърне, ще бъде ориентирано зa работа с психолог от Център за социална поддръжка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР