Има структури и извън България, които се стремят да попречат

...
Има структури и извън България, които се стремят да попречат
Коментари Харесай

Структури извън България опитвали да попречат "Еврохолд" да купи българската ЧЕЗ

Има структури и отвън България, които се стремят да попречат на договорката за продажба на българския бизнес на ЧЕЗ на локалната компания " Еврохолд ". Това мнение изрази пред Би Ти Ви ръководителят на надзорния съвет на сдружението - покупател Асен Христов.

" Въпросът е дали в България има задоволително предатели, които да ги поддържат, " добави той.

Според Христов от народен интерес е точно " Еврохолд " да купи ЧЕЗ, която доставя с ток потребителите в Западна България. " Ние сме българско и контролирано сдружение, " акцентира той и добави, че законът разрешава, в случай че инвестицията не се развива обикновено, страната да наложи шеф и да я изконтролира.

Шефът на сдружението - покупател удостовери и изявленията в чешките медии, съгласно които в случай че се провали и вторият опит за продажба (след като Комисията за защита на конкуренцията не позволи на Гинка Върбакова да купи активите на ЧЕЗ посредством сдружението " Инерком " ), ЧЕЗ ще приключи опитите да продава. " Ако по някаква причина - административна или друга, се откри мотив и Комисия за защита на конкуренцията излезе със необичайно решение, те споделят, че в този случай биха предпочели да останат още пет години, " сподели Христов.

Според екипа на кандидат-купувача няма причина да откаже позволение за договорката, тъй като бизнесът на " Еврохолд " е отвън енергетиката и няма съображение да се потвърди централизация. Дружеството се надява до двайсетина дни да получи утвърждение от антимонополния регулатор. " Надявам се договорката да продължи с поддръжката на нашите управляващи и органи ", сподели Христов.

Очаква се по-късно денем " Еврохолд " да показа капиталовата си стратегия в купуваните сдружения. Христов сподели, че във фокуса й е понижаване на кражбите и загубите и задържане и, в случай че е допустимо, понижение на цената.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР