Има страшна нова заплаха, за която потребителите на Android трябва

...
Има страшна нова заплаха, за която потребителите на Android трябва
Коментари Харесай

Тревожен Android сигнал, изпратен до милиони, използващи WhatsApp - проверете настройките си сега

Има страшна нова опасност, за която потребителите на Android би трябвало да знаят, че може да сложи персонални данни, в това число влизане в банкови сметки, в ръцете на хакери. Забелязан от екипа по сигурността на IBM Trusteer, непрекъснато мутиращият злоумишлен програмен продукт PixPirate намира пътя си към устройствата и по-късно се скрива, преди скрито да следи всяко плъзгане по екрана, пускане на приложение и какво се натиска на клавиатурата.

Хакерите могат да употребяват тази тревожна техника, с цел да следят устройството на жертвата и да откраднат банкови идентификационни данни и пароли. Всичко това се случва, без потребителят на телефона въобще да разбере, че нещо не е наред.

Това, което прави нещата още по-ужасяващи, е, че офанзивата може даже да манипулира текстови известия за двуфакторно засвидетелствуване, изпратени от банката. Тези кодове се употребяват, с цел да се подсигурява, че лицето, което има достъп до акаунт, е притежателят, а не лъжец, само че бъгът може да редактира и изтрива...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР