Има странни превозни средства, половината от които са регистрирани като

...
Има странни превозни средства, половината от които са регистрирани като
Коментари Харесай

Ревизоро: Марешки срина рейтинга на парламента



Има странни транспортни средства, половината от които са регистрирани като водоноски, преносители на мляко, за персонални потребности, а тези камиони прекарват гориво.

Това разгласи някогашният началник на Агенция "Митници " и сегашен народен представител от "Обединени патриоти " Емил Димитров - Ревизоро, който разяснява контрабандата на горива. Според него всеки трети литър гориво в България е без заплатен данък.

Днес Главният прокурор Сотир Цацаров ще разиска с депутатите от Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата проблемите с незаконния импорт на горива и медикаменти.

Ревизоро не пропусна да благодари на Цацаров, че се е съгласил на това чуване, защото по закон не е задължен на това.

"Днес, когато пристигна основният прокурор, мисля да му покажа къде са тия колонки, от които се точат горива. Те са в цялата страна и са стотици. За една година бяха засечени към 54-56 кораба с горива, които не е трябвало да бъдат разтоварени на българско пристанище ", разяснява Димитров.

Депутатът посочи, че пристанището е Варна, а корабите идвали най-вече от Гърция и напоследък от Турция.

"По-добре да си мълчим, тъй като другояче санкциите са големи, а все още няма нищо доказуемо. Ние сме признателни, че ще пристигна основният прокурор. Тук в тая страна единствено той и министър председателят могат да свършат нещо, означи Димитров.

Цацаров ще бъде питан и за далавери с медикаменти.

Не може да откраднеш 60 000 лв. от банкомат и 300 души да идат да ги търсят, а някакви бандити влизат в склад за медикаменти и да откраднат медикаменти за 800 000 лв.. Вие вярвате ли, че това е допустимо – да се откраднат тъкмо най-скъпите медикаменти – по 6-7 хиляди лв., попита риторично Димитров.

Какъв е механизмът във времето, в което са откраднати медикаменти, от къде да знаем къде са тия медикаменти в този момент, дали са пласирани в аптеките и какво е положението им, засегнат е депутатът.

На въпроса дали отношението му отразява спора сред него и депутата Веселин Марешки (известен с бизнеса си с лекарства), Димитров отговори по този начин:

"Единствената заслуга на Марешки е, че рейтингът на Народното събрание падна. Едно време Марешки като вървеше във Варна, те птичките пееха, слънцето грейваше, влиза в морето, затопля водата, чудеса се случват. Сега като пристигна в София хората са нещастни и рейтингът падна. Всичко, което се е случвало преди години, няма какво да го гледаме. Той в този момент е зам.-председател на Народното събрание. "

Не съм видял нито един акт на Национална агенция за приходите и на Агенция "Митници " по отношение на бизнеса на Веселин Марешки – ще запитвам и по тази тематика, добави депутатът с прякор Ревизоро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР