Има страни по света, ĸъдeтo хората живеят значително по-дълго от

...
Има страни по света, ĸъдeтo хората живеят значително по-дълго от
Коментари Харесай

В кои страни хората живеят най-дълго?

Има страни по света, ĸъдeтo хората живеят доста по-дълго от междинната възраст. Тайните за по-дълъг живот се дължат на по-големите благоприятни условия за водене на здравословен метод на живот, по-високото равнище на опазване на здравето, здравословното хранене, климата. Ето кои са страните с най-голяма дълготрайност на живота:

Хонконг – 84.3 години

Въздухът в Хонконг е извънредно нечист, само че този град може да ви изненада. В покрайнините живеят 7 милиона души, които способстват за замърсяването, само че все пак продължителността на живота тук е съвсем една година по-голяма от най-високата в Европа. Гражданите са много дейни , практикуват бойни изкуства и се хранят здравословно.

Япония – 83.8 години

През миналата година броят на японците, които са над 100 години , е бил 69 785, като по-голямата част от тях е дами. Чacт oт тaйнaтa e xpaнитeлeният им peжим. Xopaтa ce xpaнят c тoфy , cлaдĸи ĸapтoфи и pибa .
 японец ThinkStock/Getty Images
Италия – 83.5 години

Намалява се разликата в бедността в Италия, която е по-малка, в сравнение с в други страни, което оказва въздействие върху продължителността на живота. Повечето хора могат да си разрешат по-добра храна и да имат достъп до по-добро опазване на здравето. Много от тях постоянно избират да се преивижват пешком, което е също изключително значимо за здравето.-->

Швейцария – 83.2 години

Швейцарците са едни от най-щастливите хора на планетата. Тази страна има доста устойчиво държавно управление и се гордее с една от най-процъфтяващите стопански системи в света. Хората също са богати. Всичко това значи, че има дребен или никакъв спор. В допълнение, здравната система е една от най-хубавите. Швейцария е избрала да влага в развиването на гениите на хората. Това е по този начин, тъй като в страната няма доста естествени запаси.
 дългоденствие ThinkStock/Getty Images
Сингапур - 83.1 години

Сингапурската стопанска система е мощна и здравната система е доста ефикасна. Този град-държава е добър образец за това по какъв начин да се построи просперираща нация. Ранната профилактика и откриването на хронични болести се следят добре тук. Местната диета се състои основно от храни, богати на хранителни субстанции и антиоксиданти - риба , ориз и юфка.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР