Има стабилизиране на пазара на храните, не се забелязват темпове

...
Има стабилизиране на пазара на храните, не се забелязват темпове
Коментари Харесай

Зимнината ще е поне с 10 % по-скъпа от миналата година

Има стабилизиране на пазара на храните, не се виждат темпове на повишение, нито фрапантни промени на пазара. В момента имаме добра конкурентна среда. Това разяснява в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите. " Наблюдава се по-малко предложение на българска продукция ”, добави той

Той посочи, че в търговията на дребно се следи задържане на цените на главните хранителни артикули и при зеленчуците. Очаква се зимнината да е по-скъпа приблизително с 10%, по отношение на предходната година.

„ Има обикновено сработване на пазара, тъпо е, че се следи по-малко предложение на българска продукция ”, добави Иванов.

По отношение на рухването на възбраната за импорт от Украйна, Иванов посочи, че би трябвало да се вземе уравновесено решение, което да отбрани, както сектора, по този начин и потребителите. „ Ако се внася стока, дано тя да бъде при равни условия на конкурентната цена ”, уточни Иванов. Според него би трябвало да се вземе уравновесено решение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР