Има средства за довършване на магистрала "Хемус", каза в Плевен

Има средства за довършване на магистрала "Хемус", каза в Плевен ...

Асен Василев: Аз пея за хората, не за политиците


Има средства за довършване на магистрала "Хемус", каза в Плевен бившият финансов министър Асен Василев, който се срещна с плевенчани и разговаря с тях за новия проект „Продължаваме промяната“. Плевен беше последният град от обиколката на Асен Василев и Кирил Петков, който поради заетост не посети днес областния град.

В централно кафе Асен Василев отговори на десетки въпроси. За магистрала "Хемус" обясни:

"Трябва да се завърши максимално бързо. Пари има да се завърши магистралата, въпрос е на организация на дейностите. Пари има достатъчно".

"Няма как да бъде реализиран като проеект. Може и трябва да стане е да се удължи животът на реакторите в Козлодуй, допълнителни ядрени мощности да бъдат изградени в Козлодуй. Причината е много проста - площадката на АЕЦ "Белене" не отговаря на условията след Фукушима. Много по-важно за региона според мен е да се оправи сега, както говорихме с гражданите, напояването, за да тръгне истински земеделието като част от плана за възстановяване пълно 3 D картиране на геотермалните ресурси, за да може да почне този тип енергия да се използва. Развитие допълнително на индустрията, да се надгради Медицинския университет".

Дали трябва да е задължителна ваксинацията:

"Всички хора в нашата кампания са ваксинирани, но това трябва да е по собствено желание. Мерките да са съобразени с това доколко може да се разнася заразата на определени места. Да подходим чисто прагматично към ситуацията, а не идеологически и не на последно място, може би малко и на шега, но как да ви кажа - "Пфайзер", освен ваксини, произвеждат и виагра. Така, че колкото виаграта може да навреди на мъжката аудитория, толкова и ваксината, според мене".

А в близост уличен музикант на въпрос - каква песен би изпълнил на политиците, каза:

"Те се разделиха на "Левски" и ЦСКА. И си играят мача, а пък ние по трибуните се биеме, се трепеме, слушат каквото им пее народа, те са слугите. Те трябва да ни пеят песен. Аз пея за хората, не за политиците".

Източник: skandal.bg