Има спад на заболяванията от грип в страната. Това съобщи

...
Има спад на заболяванията от грип в страната. Това съобщи
Коментари Харесай

Изнесоха важни данни за грипа убиец

Има спад на болесттите от грип в страната. Това заяви Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. Все още е висок делът на заболелите от грип в столицата. " През по-ранната изтекла седмица приблизително за страната заболеваемостта доближи близо 240 на 10 000, което е задоволително високо, само че пък стартира бърз спад и през цялата изтекла към този момент седмица отбелязахме подобен спад. Постепенно излязоха и тези 8 области от първите, които в действителност я доближиха - Бургас, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Перник. Същото ще се случи и с останалите, които се включиха малко по-късно.

В София към момента заболеваемостта е относително висока. Ще продължи и при започване на идната седмица, само че чакам, че от средата на идната седмица още области ще излязат от грипната зараза, тъй че напълно явно стартира спад на заболеавемостта ", разяснява доктор Кунчев пред БНР. 

От през днешния ден се анулира грипната почивка в област Кърджали, а от през вчерашния ден - в област Бургас. Грипна зараза има към момента в 18 области на страната, в София - град грипната почивка продължава до 5-ти февруари.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР