Има спад на водачите, които шофират след употреба на алкохол

...
Има спад на водачите, които шофират след употреба на алкохол
Коментари Харесай

Има спад на водачите, които шофират след употреба на алкохол или наркотици

" Има спад на водачите, които карат след приложимост на алкохол или опиати и то посредством и на вашия ефир, защото в течение на годината от момента, в който влезе в действие законът за конфискация на колите, с вас и дружно с нашите специалисти говорихме, прокламирахме и това даде много позитивен резултат ". Това съобщи в ефира на NOVA някогашният шеф на КАТ Тенчо Тенев. 
 
Според него малко, само че видимо са намалели тежките пътно-транспортни катастрофи, както и използването на алкохол и наркотични субстанции във високите стойности. Намаляването на пияните и дрогирани водачи на пътя обаче не е единственото, което въздейства за понижаване на случаите.
 
" От 6400 тежки ПТП-та, 6000 са от водачи, които за първи път се сблъскват с пътната конюнктура и вършат първото си нарушаване. Там са неправилните маневри и превишената скорост. Това значи, че имаме пропукване в системата, която приготвя водачите ", разяснява още Тенев. По думите му на автомагистралите има минимум катастрофи със починали хора. По-мрачна е статистиката за първокласните и второкласните пътища отвън обитаемоте места.
 
" При каране на непозната кола това, което на процедура се случва е, че когато бъде заловен един водач в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции – автомобилът се иззема като материално доказателство, прави оценка се, след което се връща на правоимащия. Вече, с постановяването на присъдата, съдът присъжда равностойността на този автомобил ", изясни юрист Силвия Петкова.
 
" Един автомобил коства 2500 лв., да кажем, и 2500 лв. би трябвало да заплати пияният или дрогиран лидер, който е карал. Реалният притежател си получава автомобила след оценката ", уточни още тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР