Има смисъл да проверяваме дали сме болни от грип, от

...
Има смисъл да проверяваме дали сме болни от грип, от
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова каза какви грипни щамове ще ни атакуват тази зима

Има смисъл да ревизираме дали сме заболели от грип, от COVID-19, респираторен вирус и всичко друго, което можем. Дали обаче грипът е вид А или вид Б съвсем няма значение за нас. Това съобщи проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По думите ѝ е най-добре да се направи PCR тест, с цел да стане ясно от какво боледуваме, само че бързите проби също оферират много добра диагностика. Има решаващо значение от какво сме заболели, безапелационна е тя.

" Клиничните признаци на гриповете А и Б са прекомерно сходни и на процедура неразличими. Важното е да се стартира рано с приема на противогрипни лекарства, още в първите 1-2 дни от появяването на признаците ", уточни още Христова пред Нова.

Според експерта дали грипът ще докара затруднения можем да преценим по неговата дълготрайност и когато за към седмица към момента нямаме усъвършенстване. Друг знак е когато смяната в цвета на респираторния секрет, а кашлицата става по-дълбока и човек се усеща все по-отпаднал. Вирусите също могат да доведат до затруднения, най-често при възрастни хора и такива с хронични болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР