Има случаи, в които глобите, наложени за сгрешена винетка, са

...
Има случаи, в които глобите, наложени за сгрешена винетка, са
Коментари Харесай

Глоба за винетка струва по-скъпо от самата кола

Има случаи, в които санкциите, наложени за сбъркана винетка, са по-високи от цената на самата кола. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева пред депутатите от парламентарната районна комисия. В момента те разискват няколко оферти за промени в закона за пътищата, които засягат уведомяването на водачите, когато автоматизираната система ги е засякла, че карат без винетка. 
Прочетете още
Проблемът е с уведомяването на хората. Приветстваме предложенията, които вкарват задължението за АПИ да уведомява хората и даже предлагам това да става от момента, когато колата е засечена за първи път, а не както е в този момент - от момента налагане на санкцията. Защото санкциите са по 300 лева и нищо не пречи да се постановат всеки ден. Така за малко време цената им става доста висока, имаме към този момент недоволства за насъбрани по този метод санкции, които са по-скъпи от самата кола, сподели Ковачева. 

Припомняме, че в Народното събрание депутати внесоха ремонти в Закона за пътищата, които ще спрат трупането на няколко санкции за едно и също нарушаване - неналичието на винетка или неплатена толтакса. Дали обаче ще бъдат признати текстовете, към момента е неразбираемо. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР