Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в Дружба.

...
Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в Дружба.
Коментари Харесай

Фандъкова: Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в "Дружба"


Има случаи на ковид в 185-та детска градина в " Дружба ". Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред БНР. Тя посочи са инфектирани майка и деца.

" Веднага започнаха тестванията на личния състав и на децата, които ще продължат и в понеделник. За наслада няма позитивни проби от личния състав. Директорката е уведомила родителите. Градината ще бъде затворена на следващия ден “, заяви Фандъкова.

„ Ясно е за жалост, че София е градът с най-вече новозаразени съвсем всеки ден, в това число и през днешния ден 28 от общо 112 души. Специалистите споделят, че заразяването е от разпръснат вид и не може да се локализира. Трябва по-строг надзор и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас.

Повечето случаи за наслада са или леки, или без признаци, което разрешава лечебните заведения в София да се оправят с тежките случаи “, сподели кметът.

Целта на ограниченията е да може системата ни на опазването на здравето да издържи, лекарите и личният състав да могат да се оправят и да се опазят. Това е главната цел. Втора съществена цел е да не се популяризира толкоз доста болестта и в това време животът в града да продължава обикновено, добави Фандъкова.

Мисля, че носенето на маски не пречи на никого да си прави работата, да се разхожда и даже да посещава културни и спортни мероприятия, добави тя.

Столичният кмет означи, че протоколи се издават и на хора, които не носят маските вярно. Проверените лица са над 850, които са и предизвестени устно в интервала 23-26 юни. Разчитам, че в София живеят интелигентни и виновни хора, акцентира кметът.

Притеснена съм от събирането на доста хора на едно място в затворени пространства, каквито са и нощните заведения. Столична община не е съгласувала провеждането на такива балове, само че факт е, че заповедта на министъра разрешава 50% от потенциала на заведенията да са заети. Разбирам желанието на младежите, че желаят да се забавляват, само че разгадавам на това, че те си дават сметка, че е рисково и за тях, повече и за техните близки, добави още Фандъкова.

Тя отговори и на въпрос по какъв начин се съблюдават разпоредбите от общинските съветници. " Много е значим персоналният образец. Когато молим, би трябвало ние самите да съблюдаваме разпоредбите. Заседанията на СОС не престават да бъдат онлайн. Нямам терзания във връзка с разпространяването на болестта в постройката на общината. Разбира се, никой не е застрахован, по тази причина се вършат ежедневни дезинфекции. Продължават засилени дезинфекции в градския превоз, по този начин също и в детските градини ", добави още кметът на София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР