Има сключен меморандум между Терем и украинската страна за ремонт

...
Има сключен меморандум между Терем и украинската страна за ремонт
Коментари Харесай

Служебният министър на отбраната: Не само газът е оръжие

Има подписан меморандум сред " Терем " и украинската страна за ремонт на бронетанкова техника, но към момента няма постъпила такава поръчка.

Това заяви в изявление за БНР служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва.

По отношение на износа на оръжие той удостовери позицията си, че " не би трябвало да бъде излъчено тежко въоръжение, Българската войска не разполага с ненужно такова ".

" Няма оръжие, което се изнася и което се предава от Българската войска по контракти към други страни. Това, което се създава във военно-промишления комплекс, то се изнася и страната печели. "

Във връзка с рецензиите, че зад служебното държавно управление стоят политически сили, които са на позиция да не се оказва военна помощ на Украйна и да не се противодейства на ползите на Русия, Стоянов сподели:

" Има решение на Народно събрание, с което не се разрешава износът на въоръжение към Украйна. Не стоят политически сили, а стои решението на Народното събрание – да се окаже военно-техническа помощ. "

Разговорите с полската страна за ремонта на нашите " МиГ-29 "  са интензивни, стана ясно от думите на Стоянов. Той ги дефинира като " обнадеждаващи ". Полските представители са поканени да дойдат в България.

" Два от моторите се обрисува да бъдат закупени непосредствено, а останалите шест да бъдат ремонтирани в Полша. Имаме пари. Има тъкмо заделени финансови средства – над 40 милиона. "

За интервала от края на 2023 година до 2025-2026 година, когато би трябвало да дойдат и да бъдат въведени в употреба първите изтребители F-16, се обмислят разновидности. Единият от тях е да се продължи употребата на " МиГ " -овете, а другият – да се търси друга платформа, която да запълни тази празнота. Изпратени са писма до много страни, има отговори от Франция и Швеция. Френската делегация ще бъде през днешния ден в МО, а шведската ще бъде у нас на 20 септември. Чакат се още отговори от Съединени американски щати и Израел.

Охраната на нашето небе е по Конституция обвързване на въоръжените ни сили, напомни министърът на защитата.

" Такава опция не желая дори да помислям, че има - различен да пристигна вместо нас да пази. "

" Не единствено газът е оръжие, а и така наречен мека мощ е оръжие. Мека мощ са икономическите наказания, мека мощ са дипломатическите подходи. Мека мощ е образованието в други страни ", разяснява Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва в предаването " Преди всички ". По думите му България във връзка с глобите стои на постоянни позиции.

" Санкциите върху Русия не престават и войната продължава. Ответната реакция я виждаме – спиране на газа за доста страни, вследствие на което се поражда обществено напрежение. Може би това е и задачата на Русия – да провокира обществено напрежение в страните членки на ЕС и да се изиска отдръпване на глобите. "

" Това е съветска експанзия и е реалност. Не зная за какво се пробват да ни прикачат като съветско държавно управление. Не виждам причина за това нещо. Спазваме глобите, солидарни сме с нашите съдружници от НАТО. Не виждам причина да бъдем причислявани ", съобщи още военният министър.

Относно оповестените заключения в отчета на ДАНС за националната сигурност за 2021 година Стоянов уточни, че  " по-съсредоточено " би трябвало да се правят превантивни инспекции.

" Българската войска не е изолирана от българското общество. Пороците от българското общество се придвижват и в Българската войска ", добави  Стоянов.

По проблема с граничната защита поради мигрантския напън министър Стоянов посочи, че никога до момента не е имало толкоз войска по границата.

" Нашите функционалности не са полицейски. Ние имаме патрулни функционалности, те се изпълняват съвместно с " Гранична полиция ". Можем да гоним и залавяме емигранти с " Военна полиция ".

В трите карловски села, наранени от наводненията, има над 400 военнослужещи, към този момент се очертава поне до края на октомври армията да оказва помощ, посочи служебният боен министър.

" Стихията е връхлетяла тези села с цялостната си мощност. Такова нещо и аз не съм виждал до момента. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР