Има склонност за предизборно харчене, но като имаме предвид, че

...
Има склонност за предизборно харчене, но като имаме предвид, че
Коментари Харесай

Васил Велев: Бюджетът е с голям дефицит, с напрегнати и трудни за изпълнение приходи

„ Има податливост за предизборно харчене, само че като имаме поради, че бюджетът е с огромен недостиг, с напрегнати и сложни за осъществяване доходи, както и наливане на пари в нереформирани системи, това харчене може в допълнение да усложни задачата, обвързвана с целта за влизане в еврозоната “. Това сподели пред Euronews Bulgaria ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

По отношение на препоръчаните от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи великденски добавки за пансионерите, Велев сподели, че не може да се твърди, че едни спомагателни 40 или 50 милиона лв. могат да бъдат решаващи, като преди този момент са отпуснати над 1 милиард за общо нарастване на пенсиите.

„ За жал политиците не стопираха да бъркат осигурителния принос, пенсията, със обществената помощ. Визирам това, че 40% от пенсионерите получават идентични пенсии, точно минималните. Изтрита е разликата сред обезпечените на действителни приходи със междинна подготовка и тези, които са били в сивия бранш и са укривали приходи, което продължава да налива бензин в сивата стопанска система у нас “, сподели той.

По думите на Васил Велев с новото нарастване на пенсиите от 1 юли ще продължи политиката за разпределяне на пари на калпак, само че без да се регистрира осигурителният принос.

„ Пенсията би трябвало да бъде такава, какъвто е бил осигурителният принос. Ако това е доста дребна сума и тя не разрешава обикновено битие, тогава идва общественото подкрепяне. Сега един човек може да има приходи от наем и той да живее напълно обичайно, а когато се е трудил да е укривал приходи, да не е плащал осигуровки и по тази причина пенсията, която му се дефинира по формула да бъде доста под минималната. Това е една неверна политика “, разяснява още Велев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР