Има системен проблем в Той няма да се оправи с

...
Има системен проблем в Той няма да се оправи с
Коментари Харесай

Има системен проблем в цялата сфера на управлението на обществените медии, смята Илиян Василев

Има систематичен проблем в Той няма да се оправи с мандатността. Трябва да се активизира социална сила.
Това разяснява пред БНР някогашният дипломат в Москва и анализатор Илиян Василев, един от хората, подписали отворено писмо до министъра на културата Боил Банов, с което се желае оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.
На онлайн среща с генералния шеф на Българското национално радио Андон Балтаков през вчерашния ден министър Банов отхвърли да отдръпна импортирания за публично разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран, тъй като има подписка на интелектуалци, с която се нападна мандатът на Кошлуков. Оттеглянето беше поискано от Балтаков, от депутати, от неправителствени организации и от чиновници на БНР, с мотив, че в този текст липсват утвърдени от Националното радио оферти.
 БНР застава зад генералния си шеф, твърди Ива Дойчинова (ВИДЕО) БНР застава зад генералния си шеф, твърди Ива Дойчинова (ВИДЕО)
„ Аз считам, че с Андон Балтаков пристигна една нова епоха за Българското национално радио, като стилистика на мениджмънт, като прозрачн...
Василев акцентира, че до момента Банов е мълчал по настояването за оставка на Кошлуков, подадено посредством подписката, и не се е произнесъл по тази тематиката:
"
" Никой няма да разреши на Боил Банов да си подаде оставката, тъй като той е част от колодата от карти в това държавно управление и те се опасяват, че един като падне, ще повлече крайник " , съобщи Василев.
По думите на Василев не се е състоял същинският диалог.
 Българска национална телевизия и БНР все по-обществени или все по-държавни? Българска национална телевизия и БНР все по-обществени или все по-държавни?
Очакваният с боязън в медийните среди Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран (ЗИД на ЗРТ) към този момент е оповестен...

В законопроекта липсват 8 члена от текстове, които засягат мандатността на генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР и отговорностите на управителните препоръки, разяснява медията.
" Работни групи работят, а никой не знае нито разновидността, по който специалистите от Радиото са взели участие, нито разновидността, който Министерството на културата е одобрило. Сега е времето - посредством публични диспути ", добавя Василев.
" Ако господин Балтаков цели провокиране на публичен спор, шапка му смъквам ", съобщи още Илиян Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР