Има систематичен характер на това, което се извършва в Северна

...
Има систематичен характер на това, което се извършва в Северна
Коментари Харесай

проф. Ана Кочева: Това, което започна Ковачевски и продължи Пендаровски, е нахално и недопустимо

" Има последователен темперамент на това, което се прави в Северна Македония във връзка с България.Този път това, което стартира министър председателят Ковачевски и продължи в разказа на президента Пендаровски е безсрамно, неприемливо, манипулативно ", съобщи пред БТВ проф. доктор Ана Кочева, от института за български език на Българска академия на науките, Национален кръг " За Македония ".

" Май към този момент са изразходвани всички начини на дипломацията. Македонизмът е инструмент, който е основан от Русия против българите и България. Това оръдие, под някаква форма на интернационалната сцена, отново се употребява против България единствено че този път в една толкоз известна реторика. Аз съм сюрпризиран, че западните ни сътрудник повече от 2 години мълчат за правата на българите в районен съд Македония. Имат ли побоищата и палежите нещо общо с човешките права ", попита македонският българин Петър Колев.

Евродепутатът Андрей Ковачев показа, че България мълчи на РСМ над 25 години. " Пендаровски не сподели аз дали съм в черния лист на РСМ. "

Припомняме, че Ковачев не бе позволен до територията на районен съд Македония на 6 май тази година, дружно с доктор Милен Врабевски и още трима българи.

Премиерът на РСМ атакува грозно България: Говоренето ѝ доста наподобява нa това на Русия за Украйна

" Разбира се, че има страна районен съд Македония - от 1944 година като част от Югославия. Историята на езика им - бъгарски ", безапелационна бе проф. Кочева.

Според Петър Колев решението на България в отношението със съседката ни е т.нар " Френско предложение ".

Балканистът от Българска академия на науките счита, че инструментът на България е Договорът за добросъседство, тъй като той е облечен в законова рамка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР