Има сигнали за корупция срещу депутати от всички политически сили.

...
Има сигнали за корупция срещу депутати от всички политически сили.
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия: Има сигнали за корупция срещу депутати от всички партии

„ Има сигнали за корупция против депутати от всички политически сили. Въпросът е дали ще можем да съберем задоволително данни, които да предоставим на прокуратурата ”. Това сподели пред NOVA ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Той сподели, че и депутатът Делян Пеевски е бил проверяван, в резултат на подаден до комисията сигнал. Тъй като против Пеевски няма повдигнати обвинявания, специалистите не можели да създадат инспекция всъщност на цялото му имущество, а единствено по документи. Тя не открила никакви нередности.

Георгиев сподели още, че общо 148 души от тези, които по закон са длъжни да подават имуществени заявления, не са сторили това. Сред тях били 23-ма кметове, ръководители на Общински препоръки, основни архитекти, 66-има шефове на лечебни заведения, един някогашен народен представител. Настоящите народни представители, както и министрите от кабинета „ Борисов 3 ”, към този момент са дали изискваните документи.

В ръцете на съда пък имало 288 каузи, свързани със запор на имущество, по които се очаквало магистратите да се произнесат.

След инспекция, почнала при започване на 2017 година, комисията е разкрила противоречие сред приходите и имуществото на някогашния енергиен министър Трайчо Трайков за над 2,4 млн. лв., сподели още Георгиев. Ето за какво съдът е запорирал 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на сегашния общински консултант.

Проверката против Трайков е поради обвиняването му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН.

„ Разкрихме банкова загадка и разполагаме с цялата данъчна информация. Сега подканваме лицето да връчи декларация, с която да потвърди приходите си. Крайният период за това е петък. Ако не подаде тази декларация, всичко запорирано се лишава ”, изясни Георгиев.

Той сподели, че работата на комисията по случая „ Арабаджиеви ” ще отнеме най-малко 7-8 месеца. Трябвало да се проучват доста документи, защото това били лица с огромна икономическа интензивност.

Тече инспекция и за имуществото на някогашната кметица на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева. Тя е подсъдима за взимане на рушвет в изключително огромни размери.

От основаването на КПКОНПИ досега е пожелан запор на разнообразни активи на стойност 3,8 милиарда лв.. Отнета е благосъстоятелност за 120 млн. лв..
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР