Има си установени правила, установени традиции. Предложенията за ротационен принцип

...
Има си установени правила, установени традиции. Предложенията за ротационен принцип
Коментари Харесай

Политологът Марая Цветкова за избора на председател на НС: Насилствен аборт на демокрацията

" Има си открити правила, открити обичаи. Предложенията за ротационен принцип на ръководител на Народното събрание са извънредно глупави. Трябва да има един, който да е пръв измежду равни, който да съумява да е далечен от личните си партийни пристрастия и да се пробва да води съвещанията обективно. "

Това мнение изрази пред БНР политологът Марая Цветкова. Според нея " когато си в съпротива, не излъчваш ръководител на Народното събрание ". По думите ѝ сега " се скача от една нелепост към друга ".

Вежди Рашидов прикани за компромисно решение за ръководител на Народно събрание
Ще бъдат ли преодолени барикадите в Народното събрание? На изправителен за избор на ръководител
" Вчера наблюдавахме принудително осъществен аборт на демокрацията от личните ни политици. Това е скандално! Това е принуждение, не изтощение. Насилствен аборт на демокрацията в България. Не знам каква по-тежка присъда можем да дадем. "

Гражданите сполучливо вменяват виновност на политиците и те схващат, че в случай че нещата продължат по този метод, " ще има скоро разходки до жълтите павета ", счита Цветкова.

" Вменили сме им възприятие за виновност. Само че възприятието за отговорност не може да се вмени. "

Ако не се избере ръководител на Народно събрание, " всички ще изгубят, тъй като са в кюпа " и ще понесат следствията, посочи политологът.

Марая Цветкова разяснява, че ГЕРБ като първа политическа мощ е " доказателство за немощта на тези, които трябваше да бият ГЕРБ, да го чегъртат и така нататък "

" И през днешния ден в случай че приключим без ръководител, дето се вика - закривайте я тази страна. И знаете ли кое е най-смешното? Ще излезе, че Костадинов е прав - че би трябвало да ни се реорганизира и да се прекрати (преоснове - бел.ред.) страната. Онези, които нонстоп го плюят и го удрят по главата - най-после най-кривият излиза прав, поради немощта на останалите да седнат да се схванат, " заключи Марая Цветкова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР