Има си правила и ред. Ако иска Бойко Борисов да

...
Има си правила и ред. Ако иска Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Нинова им се озъби: А демократите дали ще си отменят решенията за Украйна?!

Има си правила и ред. Ако желае Бойко Борисов да се отхвърля от някакви оферти, да го стори и законът да си върви. Но демократите подготвени ли са да се откажат от решенията им за оръжията, за военната помощ? Обвиняват ни, че Изборният кодекс се оказал най-съществен. Не, най-първо и най-важно се оказа сформирането на обединението на войната, по-важна от помощите за децата и приемането на бюджета. Така шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира да извива ръце в коридорите на Народното събрание с намек Политическа партия и Демократична България да се отметнат от решенията за помощ на Украйна в подмяна на преструктуриране на ИК след среднощното съвещание на правната комисия.

Нинова посъветва пристрастеностите да се поуспокели, а Политическа партия да решат най-сетне дали Българска социалистическа партия е подобаващ сътрудник за кабинет, или не.

Попитана за какво Българска социалистическа партия се е съгласила не просто с връщането на хартиената бюлетина, само че и с предлагането на ГЕРБ за закриване на Обществения съвет на ЦИК, както и за превръщането на съществуващите машини за изборите като принтери, Нинова отговори:

„ Помнете какво внесе Българска социалистическа партия във връзка с изборното законодателство? Машини и хартия – смесеното гласоподаване. И тогава внесохме предложение за смесено гласоподаване, и в този момент настояваме за него “. „ Нека партиите, внасяли нещо отвън Българска социалистическа партия, да кажат какво ще вършат с тях “, добави тя.

Но категорично предизвести, че това не било коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Да кажете това, изисква доста висока степен на въображение “, отсече Корнелия Нинова на въпрос на публицист.

На въпроса дали Българска социалистическа партия е подготвена да поддържа експертен кабинет, да вземем за пример, с мандата на Български напредък, тя посочи, че ключът държали Политическа партия и Демократична България. „ Да обяснят те за какво изправят България пред риск поради едното смесено гласоподаване. Тази нервност към този момент е съмнителна… Да слагат такива червени линии… “. „ Няма да подкрепим нито първия мандат на ГЕРБ, нито третия, в случай че отиде у Възраждане или Движение за права и свободи “, повтори още Нинова.

Тя съобщи още, че не се чувствала част от „ коалиция на реванша “. „ Тук ще има плаващи болшинства, споделих го от първия ден “, добави тя. „ Етикети, нервности и обиди вместо успокоение, разсъдък, причини и рационални решения “, заключи тя за протичащото се в Народно събрание от последните часове.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР