Има си европейски изисквания как се регистрират новите случаи на

...
Има си европейски изисквания как се регистрират новите случаи на
Коментари Харесай

Как влизаш в статистиката за коронавируса - обяснение от Щаба

Има си европейски условия по какъв начин се записват новите случаи на всяко едно рисково заразно заболяване, разяснява проф. Тодор Кантарджиев във връзка с подозренията за статистиката на инфектираните с ковид и дейностите на РЗИ. Такива подозрения изрази общинският консултант от Българска социалистическа партия София Николай Николов, който е диагностициран с ковид и казусът му е много чудноват - какво обаче се случи с него, ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!
За регистрация в статистиката трябват две известия – от лекуващ доктор и позитивен PCR тест. Това важи за ковид, важи и за тежки инфекциозни болести, по думите на Кантарджиев.
Не всеки позитивен PCR тест се записва като нов случай, акцентира професорът. Имаш ли позитивен PCR тест, отделяш вирус т.е. си инфектиран, уверен е Кантарджиев. " Ако през днешния ден си позитивен, а на следващия ден – негативен, кое е вярното – първото ", добави професорът, който изясни негативен резултат с погрешно взета проба или с неприятно запазване на материал. По думите му, нямат никакво значение резултати от лаборатории, които не са референтни.
Засега има наблюдения, няма медицински доказателства, че вирусът е станал по-слаб и е намаляла смъртността от него, акцентира проф. Кантарджиев. И подсети, че при тези вируси като SARS-CoV-2 доста зависи какво е общото здравословно положение и каква е възрастта на инфектирания.
" Аз одобрявам само резултатите от PCR тестванията за заболеваемостта ", сподели и Ананиев.
Същевременно, съгласно здравния министър при започване на коронакризата бил издал заповед, според която имало разделяне на лечебните заведения и кои от тях поемат заболели от ковид съгласно тежестта на положението им. След това към този момент Ананиев подредил нещата по този начин, че преди всичко са в тежко положение и те се одобряват в инфекциозни отделения, по-късно били всички други. По думите му, към този момент нямало проблеми в връзката сред лечебните заведения и " Спешна помощ " къде да бъдат откарвани съответните пациенти.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР