Има широко неразбиране как функционират машините. Тук отново ставаме свидетели

...
Има широко неразбиране как функционират машините. Тук отново ставаме свидетели
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Има широко неразбиране как функционират машините

„ Има необятно недоумение по какъв начин действат машините. Тук още веднъж ставаме очевидци на частна дезинформационна акция против популацията. От последните избори насам машините работят като принтиращи устройства. Сигурността на тези машини е на доста висока степен. Все отново, 100%-ова сигурност няма на никое място. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime ръководителят на Българската асоциация по киберсигурност – Светлин Илиев.
Машините имат изгода освен във връзка с тяхната сигурност, само че и по отношение на валидацията на вота – дали ще има невалидни бюлетини и какъв ще бъде техният %.
Илиев е изцяло уверен, че Министерството на електронното ръководство е взело всички ограничения, изключително последните дни, сигурността на машините да бъде на съответно и високо равнище.
За мен най-големият проблем не е в разрушаването на доверието в машините, а в интегритета на изборния развой. Това е причина за голямо политическо разделяне на народа.
„ Наблюдаваме всяване на разкол и разединение. Не споделям дали е целеустремено или не, само че в последна сметка това е резултатът “, акцентира специалистът.„ Използването на изкуствения разсъдък е припознато като част от националната сигурност, даже и от НАТО. Общественото мнение е от безапелационна значителност, освен за страната, само че и за общата среда за сигурност. В последна сметка задачата на всяка офанзива по време на избори е смяна на насоката на дадената организация или страна “, разяснява още Илиев.

„ Тук ставаме очевидци на евтини офанзиви. Има хора, които биха го създали и без пари. Това са така наречен „ хактависти “, които има идеологически подбуди. Дори да приказваме за платена услуга, нямам доверие да е повече от 10 000 лв. “, уточни той.
Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР