Има шанс за съставяне на правителство, ако т.нар. партии на

...
Има шанс за съставяне на правителство, ако т.нар. партии на
Коментари Харесай

Експерти: ИТН живее в свой собствен свят, все по-далеч от реалността

Има късмет за сформиране на държавно управление, в случай че така наречен партии на митинга се съгласят да играят по разпоредбите на Трифонов. Посланието на " ИТН " е " няма не желая, няма недей " - разговорът сега наподобява на игра на котка и мишка, като имаме доста ясна роля на принудител и роля на жертва. Това съобщи в студиото на утринния блок на БТВ " Тази заран " общественият антрополог Харалан Александров.

Журналистът Валерия Велева добави, че Има Такъв Народ живее в собствен личен свят и сега не желаят да чуят какво става в профил. В момента сме очевидци на неполитическо говорене и неполитическо правене на политика в България. От " ИТН " не желаят да отговорят по кое време се е събрала парламентарната им група, по кое време е бил препоръчан Пламен Николов и по кое време тя е гласувала за него. Това е разрушение на парламентаризма в България, изясни тя.

Харалан Александров добави, че протичащото се сега в действителност е втора или трета фаза на това разрушение.

Политологът Калоян Велчев дефинира партията на Слави Трифонов като " черна кутия ", където никой не знае какво се случва. Вчерашният лайф приличаше доста на дейностите на един към този момент някогашен министър председател. В момента господин Трифонов е взел суверена за пленник, сподели политологът. Според него даже и да има държавно управление, то няма да бъде такова на смяната, а държавно управление на примирението.

Валерия Велева разгласи кандидат-премиерът Пламен Николов за " извънредно неопитен ", а Велчев дефинира неговата фигура като най-приемливата досега, въпреки и неговата неумелост да крие голям брой опасности за бъдещето на един възможен предстоящ кабинет.

Анализаторите се сплотиха към изказванието, че най-сигурният метод за сформиране на държавно управление е ГЕРБ да " излезе " от парламентарната зала.

Ако Борисов извади своите депутати, с цел да смъкна кворума, и кабинетът мине с партийна " шашма ", въпреки и в границите на закона, това би било извънредно унизително за Трифонов, съобщи Велева.

По отношение на състава на проектоправителството на Има Такъв Народ Александров сподели, че логиката на водача на партията и неговите сценаристи и съветници е това да бъде един " тийнейджърски кабинет ", формиран от " млади, неопетнени и неосквернени хора, които не са се докосвали до политиката ", какъвто е и кандидат-премиерът Николов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР