Има шанс, с гласовете от чужбина, Има такъв народ(ИТН) да

...
Има шанс, с гласовете от чужбина, Има такъв народ(ИТН) да
Коментари Харесай

ЦИК: С гласовете от чужбина ИТН може да минат бариерата от 4%

Има късмет, с гласовете от чужбина, " ИТН " (ИТН) да преминат 4-процентовата преграда и да влязат в Народното събрание. Това разгласи пред медиите представителят и заместник-председател на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов.

При данни от обработката на над 99 % от протоколите в страната групировката не съумява да събере 4 % от гласовете. Но при данните от 95 % от обработените протоколи от чужбина, Има Такъв Народ събира 4,7 на 100, разкри Томов.

Говорителят на ЦИК разяснява също, че се следи релативно по-слаб резултат за Движение за права и свободи от вота в чужбина спрямо изборите през ноември предходната година. Другите обединения, които демонстрират по-високи резултат от вота зад граница, са " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " и " Възраждане ".

По последни данни в ЦИК, са обработени 98.81% от протоколите от чужбина. Първо място се пада на Движение за права и свободи - за тях са дали своят вот 54 006 от гласоподавателите - това са 31.93 %. Втори е " Продължаваме Промяната " - 37 684 са дали гласа си за тях или 22.28%, а " Възраждане " са избрали 24 295 или 14.37% от гласоподавателите.

По информация на ЦИК към 7:00 часа тази заран, при обработени 99.03 на 100 от секционните протоколи в страната, в новия парламент влизат седем партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР