"Има шанс правителство на малцинството да успее, въпросът е доколко

...
"Има шанс правителство на малцинството да успее, въпросът е доколко
Коментари Харесай

Социолог: Правителство на малцинството може да е кукла на конци

"Има късмет държавно управление на малцинството да успее, въпросът е до каква степен ще има независимост на деяние. То обаче постоянно би трябвало да разчита на поддръжка от една или друга политическа групировка. Това ще му сложи ограничавания. Може да наподобява и като кукла на конци. Движение за права и свободи са най-хубавите майстори и играят тази игра от много време ". Това съобщи социологът Кольо Колев.
По думите му става въпрос за пари и ползи. "Политиката е комплицирана игра, учредена на намиране на допирни точки сред всевъзможни ползи предвид на преследването на обща цел. Движение за права и свободи е пореден състезател, който "клати " едно по-силно ръководство и да бъде допустима негова патерица. ГЕРБ пък е допустимо да окаже ситуационна поддръжка, те знаят, че жителите няма да се извърнат към тях с вяра. Не е пристигнало времето да се завърнат ", уточни той.
Според политолога доцент Антоний Гълъбов се намираме в държавна рецесия. "Петков би трябвало да предложи заместници на отдръпналите се министри. Най-вероятно поддръжка за нови оферти с този министър председател и вицепремиер няма да има. До края на тази седмица би трябвало да получим отговор дали това държавно управление има късмет да продължи. Има опция Народно събрание да успее да актуализира бюджета ", показа той.
Според него Движение за права и свободи се пробва да избегне опцията да бъде "пакетирано " с ГЕРБ. "Те се готвят за най-малко три сюжета - реализиране на единодушие за кабинет без Василев и Петков, вид на ново държавно управление или подготовка за избори. Движение за права и свободи не желае да бъде "залепено " в съпротива с ГЕРБ ", счита политологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР