Има шанс да няма сделка между САЩ и България за

...
Има шанс да няма сделка между САЩ и България за
Коментари Харесай

Каракачанов: Има шанс да няма сделка между САЩ и България за изтребителите

Има късмет да няма договорка сред Съединени американски щати и България за изтребителите, само че той е не повече от 25%. Това сподели пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов, оповестява Агенция „ Фокус “.

На въпрос по какъв начин ще разяснява разминаването сред това, което американският конгрес е дал своя вот, и това, което българският парламент е дал като мандат за изтребителите, Каракачанов акцентира, че конгресът е дал своя вот разрешението, което той дава на американското държавно управление като таван. „ Това не е сумата, на която да бъде подписан договорът. Американският конгрес дава оптималната сума, на която държавното управление може да подписа контракт с България “, изясни той.

Министърът на защитата даде образец със Словакия, за която конгресът е дал своя вот 2,8 милиарда $, а словашкото и американското държавно управление подписаха контракт за 1,8 милиарда $. Каракачанов уточни, че чака оферта под началната, получена в края на мината година. „ Смятам там да се срещнат двете страни “, съобщи той.

По думите му оптималната естествена сума, която България може да си разреши, е 2 милиарда лева „ Няма да режем нито от броя, нито от качествата на самолета “, посочи той.

На въпрос дали има късмет да няма договорка сред Съединени американски щати и България Каракачанов уточни, че такива шансове постоянно има. „ Ако двете страни не намерят допустима среда, на която да се срещнат, има подобен късмет. Но го правя оценка на не повече от 25% “, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР