Има шанс Боян Петров да е жив. Това заяви организаторът

...
Има шанс Боян Петров да е жив. Това заяви организаторът
Коментари Харесай

Организатор на експедицията в Хималаите: Има шанс Боян Петров да е жив

Има късмет Боян Петров да е жив. Това съобщи уредникът на експедицията по нанагорнище на 8-хилядника Шиша пангма в Хималаите, Тибетски самостоятелен регион.

В експедицията са взели участие още 10 души - 1 маджарин, 5 италианци и четирима водачи от непалски генезис. Липсата на Боян е била видяна от участниците в региона на Шиша пангма на към 7500 м надморска височина. Веднага по-късно са изпратени трима души, с цел да го търсят.

На 4 май сутринта, на 7350 м надморска височина са били открити палатката и спалния чувал, без самия планинар

.„ Според мен има късмет да е жив. Когато те са се качили, не са могли да изчакат повече от 30 минути, само че това не значи, че той не се е върнал в лагер 3”, съобщи Мохам Ламсал, уредник на експедицията, съобщи Нова телевизия. „ Не изключвам да се появи самичък, той е умел катерач”, съобщи още Ламсал.

На 4 май, когато шерпите стигат до лагер 3, намират палатката на Боян празна с неговия чувал в нея. Те се задържат не повече от 30 минути, тъй като времето не е било уместно. Най-вероятно по това време Боян е бил нагоре по върха в опита си да го покори. Това е последната връзка с Боян. От момента, в който експедицията слиза от лагер 1 и 2 в базов лагер, Боян не е с тях, това се случва на 5 май”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР