Има сериозно разминаване в публикувано доказателство, сочещо вина на служителя

...
Има сериозно разминаване в публикувано доказателство, сочещо вина на служителя
Коментари Харесай

Хвана ли прокуратурата сама себе си в лъжа за вината на Кристиян Бойков за НАП?

Има съществено разминаване в оповестено доказателство, сочещо виновност на служителя на Tad Group Кристиян Бойков за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и фактическото развиване на събитията.
В оповестените предходната седмица доказателства от Спецпрокуратурата има фотография, която демонстрира Бойков да работи на нормалния си длъжностен компютър. Описанието какво значи фотографията, което Спецпрокуратурата дава, е следното (текстът е буквално оповестен, в това число с правописни и граматически грешки):

" Установен е видео материал от камера за видео наблюдаване от работното място на Кристиян Бойков в офиса на " ТАД Груп " ЕООД, от който е видно, че на 16.07.2019 година В 11:13 часа Бойков отваря интернет страницата tor.com, която предлага услуга за анонимно приемане и изпращане на имейли.

Установеното от камерите за видеонаблюдение се удостоверява и от историята на търсенията, осъществени от служебния компютър на Кристиян Бойков. В 11:21 на 16.07.2019 година Кристиян прави търсене в Google за БТВ, след което отваря интернет страницата на БТВ и достъпва менюто за контакти, от където копира имейл адреса на малкия екран, а точно [email protected].

Непосредствено по-късно отваря интернет страницата на медията Капитал, където открива имейл за контакти [email protected].

В 11:24 Кристиян отваря страницата translate.google.com, където търси превод на основни изречения, открити и в историята на браузъра като съотвестващи с избрани елементи от пратения текст до медиите БТВ, Нова и Капитал, а точно " Капитал контакти “, " btv ", " tor mail services " (имейл услуга с Тор), “russian anonymous mail " (руски неизвестен имейл), както и " справедлива публицистика “ и " уважаеми публицисти “.

В интервала 11:24 и 11:46 е видно, че лицето изготвя или редактира текст. На 16.07.2019г. в 11:50ч. на електронните пощи на БТВ ([email protected]), Народоосвободителна въстаническа армия ([email protected] и Капитал ([email protected]) е получено известие от " анонимния съветски хакер " от e-mail [email protected] – съвпадащ с достъпената от Бойков по-рано страница tor.com ”.
година като дата, на която е изпратен имейлът с информацията за източените от Национална агенция за приходите данни обаче не съответствува с датата, на която излезе новината. Новината се появи в общественото пространство на . Специално вестник " Капитал " я разгласява на уеб страницата си още в 17:38 часа на 15.07.2019 година.
Разминаването повдига следните въпроси, които Actualno.com към този момент изпрати до прокуратурата:
1. Публикувана ли е същинската фотография, с същинската дата за хипотетичните незаконни дейности на Кристиян Бойков?
2. Защо датата на оповестената от Спецпрокуратурата фотография е друга и то бъдеща, а не предходна по отношение на настъпилото събитие?
3. Манипулирана ли е фотографията от охранителната камера?
4. Означава ли несъответствието в датата на фотографията и публикуването на новината за теча на данни от Национална агенция за приходите, че всички обвинения срещу Кристиян Бойков ще бъдат оттеглени?
Припомняме, че основен комисар Ивайло Спиридонов , който управлява ГДБОП, разгласи преди три дни, че Кристиян Бойков може би ще стане очевидец на обвиняването. Това мигновено роди спекулации, че Спецпрокуратурата предлага на Бойков договорка, с цел да не го съди за кибертероризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР