Има сериозни проблеми със съществуващите автогари в София. Такива са

...
Има сериозни проблеми със съществуващите автогари в София. Такива са
Коментари Харесай

Сигнализираха за сериозни проблеми с малките автогари в София

Има съществени проблеми със съществуващите автогари в София. Такива са автогара Юг, Запад и Подуяне. Репортерска инспекция на БНР демонстрира, че в дребните автогари, в София има съществени проблеми. Те са в окаяно положение и с неприятни условия за жителите, които пътуват. Затова множеството избират да чакат рейсовете отвън чакалните.
За сигнали на жителите удостовери и общинският консултант и съпредседател на " Политическа група 5 " инж. Симеон Славчев. Пред БНР той сподели, че казусът с автогарите може да се позволи като се промени Законът за транспортите и автогарите стартират да получават лиценз по този начин, както превозвачите.
Инж. Симеон Славчев предлага Столичната община и СОС да се ангажират е да се предизвикват промени в Закона за транспортите. Защото сега се получава един абсурд. Има съществуващи автогари, на които съответният концесионер или притежател поставя каквито си пожелае такси, на превозвачите не им е преференциално да ги употребяват и навлизат в идеалния център на столицата. Така стартират да обособяват нерегламентирани автогари. Трябва да се дефинира такса, която съответният притежател, концесионер или този, който стопанисва дадената автогара да не може да надвишава, т.е. да се заложат рамки от и до. По този метод превозвачите ще бъдат принудени да употребяват съответната автогара по тяхното направление и нямат право да подминават автогарата и да стопират на друго място. Столичната община също може да управлява процеса като утвърждава или не утвърждава схемите на превозвачите ", разяснява общинският консултант.
" Целта е всичко да се постави в една цялостна рамка и да се вкара ред един път вечно в София ", сподели инж. Славчев. Това решение ще повлияе и позитивно на качеството на въздуха в София, тъй като рейсовете ще стопират на автогарите по своето направление и няма да влизат в центъра, където да вършат трафик и спомагателни тапи.
Следващата седмица следва да обсъждаме тематиката в непрекъснатата комисия по превоз в СОС, след което ще предизвикаме необятен публичен спор, с цел да могат да бъдат сложени нещата на масата и да се стигне до консенсус, добави още инж. Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР