Има сериозна заплаха България да не получи втория транш от

...
Има сериозна заплаха България да не получи втория транш от
Коментари Харесай

Крум Зарков:Има заплаха да не получим втория транш от средствата по Плана за възстановяване

Има сериозна опасност България да не получи втория транш от средствата по Плана за възобновяване, заяви правосъдният министър Крум Зарков. Според него повода е отхвърленият на първо четене през вчерашния ден, в пленарната зала на Народното събрание, Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания, заяви Българска телеграфна агенция.

След като беше отритнат, законопроектът може да бъде импортиран още веднъж, само че времето ни притиска. Освен това самият спор сподели надълбоко непознаване на задачите и функционалностите на този закон по тази причина - просто да го внесем още веднъж, няма по какъв начин да чакаме различен резултат, сподели Зарков пред публицисти във Висшия правосъден съвет.

Въпреки многото обети, че законите по Плана за тях са главен приоритет и схващат какъв брой е значимо да получим достъп до тези пари, на първия по-сложен закон, те просто го отхвърлиха. И по този начин реализираха три неща - оставиха без съответна отбрана хората, които подават сигнали за нередности, ние сме в развой на наказателна процедура от Европейската комисия и тя в този момент ще продължи, лишиха ни от своевременен достъп до над 720 милиона евро, уточни още правосъдният министър.

Той сподели, че не е схванал множеството причини срещу импортираните от правосъдното министерство оферти. Бележките, които имаше, можеше да бъдат разисквани сред две четения на закона, счита министърът.

Oт самото си основаване " хартиената коалиция ", доминирайки Народното събрание, наложи своя приоритет, уточни Зарков в коментар за ветото на президента по текстове от Изборния кодекс (ИК). Текстовете влизат през днешния ден на съвещание на правната комисия в Народното събрание.

Приоритет за " хартиената коалиция " очевидно не е Планът за възобновяване, а Изборния кодекс, сподели Зарков. Фактът, че комисията е свикана няколко часа след ветото демонстрира неналичието на каквото и да е предпочитание съществено да се обмислят претекстовете във ветото.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР