Има сериозна вероятност Левски да отбележи два големи юбилея, пише

...
Има сериозна вероятност Левски да отбележи два големи юбилея, пише
Коментари Харесай

Левски гони юбилейна победа на Герена

 Левски с жестока издънка против Септември, прословут гол нокаутира
Има сериозна възможност Левски да означи два огромни юбилея, написа вестник " Меридиан мач ". Единият от тях ще се случи на 100% в дуела против Етър.

Той ще бъде под номер 600 за 26-кратните първенци за състезание на стадион " Георги Аспарухов ". Домът на " сините " съществува към този момент повече от 55 години. С едно доста спиране сред 1992-а и 1996-а, Левски играе на него от 9 март 1963 година.

На тази дата е извършена първата среща на " Герена ". В нея Левски разгромява плевенския Спартак с 4:0, а създателят на историческото първо попадение е Христо Илиев - Патрата в 15-ата минута. За тези 55 години на стадиона са изиграни 599 мача, а през днешния ден цифрата ще се закръгли на 600.

Ако Левски успее да се наложи над Етър - ще запише и юбилейна победа на " Герена " - номер 500. Досегашният актив на " сините " е 499 победи, 66 равенства, 34 загуби, а головата разлика е 1562-392.

Павел Панов е водач по голове на " Герена " -59. Втори е Наско Сираков с 56, а най-голямата клубна легенда – Георги Аспарухов има 53 попадения на оборудването, което от 1990 година носи неговото име.

След като в предходния мач Левски се издъни грубо против предпоследния в класирането Септември (2:2), треньорът Славиша Стоянович ще направи някои рокади. Аут против Етър поради наказване е Давид Яблонски. Така се чака Аймен Белаид да застане до Нуно Рейш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР