Има сериозен глад за кадри в сектора, а обяви за

...
Има сериозен глад за кадри в сектора, а обяви за
Коментари Харесай

До 50% ръст на заплатите в IT сектора у нас

Има сериозен апетит за фрагменти в бранша, а разгласи за работа има и за 15 000 лв. заплата

Годината за IT бранша беше добра и емпиричните проучвания демонстрират 25% растеж на заплатите за една година, като при някои висши позиции се стига до 50%, изключително за град София.

" В нашата платформа имахме много разгласи с към 10 -15 000 лв. оповестена заплата. Това не е всеобщото предписание, само че фирмите, които желаят да наемат експерти, позиционирани в топ петте или топ десетте %, гледат да се придържат към тези равнища ", заяви създателят и изпълнителен шеф на Noble Hire Георги Иванов в ефира на.

А главната цел на повдигането на заплатите е задържането на фрагментите. Средната заплата за опитните експерти е към 8 000 лв., а за екипните водачи или за инженерите - 9 - 10 000 лв..

" Има сериозен апетит за фрагменти, само че поради скока в заплатите, много от фирмите започнаха да прибягват още веднъж до вътрешни академии, стажанти, наемане на по-неопитни хора. Допреди две-три години всички желаеха да наемат опитни хора, а в този момент пазарът стартира доста да развива гении и да дава късмет за реализация посредством стажантски стратегии на хилядите, които приключват всяка година академии ", посочи Иванов.

Стартовата заплата за младши чиновници в София е към 1200 - 1500 лв., като почти на всеки шест месеца тя може да се повишава с към 500 - 600 лв. в процеса на набиране на опит.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР