Има съществен спад в оценката за работата на президента от

...
Има съществен спад в оценката за работата на президента от
Коментари Харесай

Тренд: Радев се срива със 7%, една трета подкрепя кабинета

Има значителен спад в оценката за работата на президента от 7% за последните 3 месеца . Положителните оценки през март бяха 43%, до момента в който през юни отчитаме 36%. Има повишаване и при негативните с 5% - от 46% през март до 51% през юни. Това сочат данните от новото представително изследване на Изследователски център “Тренд ” по поръчка на

Част от ерозията при президента се дължи на промененото отношение в отрицателна посока от страна на симпатизантите на “Продължаваме смяната ” - “Демократична България ”. Вече две трети от тях споделят негативна оценка за работата на президента и малко над една четвърт – позитивна. По всичко проличава, че спорът сред Радев и ПП-ДБ от последните седмици е дал отражение.

Правителството на Н иколай Денков започва с утвърждение от 32%, до момента в който 43% не го утвърждават. Привържениците на ГЕРБ в по-голямата си част поддържат кабинета, само че една четвърт от тях показват отрицание. Сред гласоподавателите на ПП-ДБ утвърждението изцяло господства.

Според 42% от пълнолетните българи, “партиите вярно направиха нужните взаимни отстъпки, тъй като е по-добре да има постоянен кабинет ”. 37% пък считат, че “партиите направиха безпринципни взаимни отстъпки и по-добре беше да има нови избори ”. Електоратите на ГЕРБ и ПП-ДБ споделят в голямата си част първата алтернатива.

От Движение за права и свободи преди всичко също показват първата алтернатива, до момента в който симпатизантите на останалите партии – втората.

Ако изборите са през днешния ден ГЕРБ получава 24.9%, ППДБ - 19.4% , " Възраждане " -15.3%, Движение за права и свободи - 13.5%, БСП- 8.9%, ИТН-4.3%. " Български напредък " и " Левицата " са надалеч под прага надлежно с 2.2% и 1.9%.

След 10-месечното ръководство на двата служебни кабинета на Гълъб Донев тествахме и оценката за тях. 35% дават позитивна оценка (3% напълно позитивна и 32% по-скоро положителна), а 45% негативна оценка (31% по-скоро негативна и 14% напълно отрицателна).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР