„Има само една външна политика и това е политиката на

...
„Има само една външна политика и това е политиката на
Коментари Харесай

Кирил Петков: България има една външна политика, следваме рамковата позиция

„ Има единствено една външна политика и това е политиката на България, и тази политика би трябвало и само да минава през институцията парламент. Ние имаме рамкова позиция, има съдружно съглашение и най-после всички ние, дори освен обединението, и опозицията дружно би трябвало да се обединим към значим проблем. Аз се надявам, че това ще бъде реализирано, в случай че не се обединим през Народното събрание, тази последваща стъпка ще е доста сложна “.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на учредяването на партия „ Продължаваме промяната “ в Пловдив във връзка скандалното разобличаване на външния министър Теодора Генчовска, че " България има две външни политики, едната е на премиера Петков и неговите външнополитически съветници, а другата - на Външно министерство! "

Изявлението си, Генчовска направи на закрито съвещание в Народното събрание, поискано от депутатите по отношение на позицията на България във връзка с РСМ и появилите се извън информации, че министър председателят е заречен до края на юни България да вдигне ветото над Скопие.

„ Неведнъж споделих, че институцията, която би трябвало да даде крайната позиция на България за Северна Македония, е българският парламент. Никой не може да прокара, каквато и да е позиция, която да не е минавала през българският парламент. Дори да има разлики във вижданията, макар че имаме съдружно съглашение, което дава ясна рамка, какъвто и метод да има, най-после би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание. Надявам се дори освен от съдружните сътрудници, само че и от опозицията. Трябва да имаме единение към тази тематика “, съобщи още министър-председателят.

„ Не бих споделил, че има спор (в обединението за избора на гуверньор на БНБ). Бих споделил, че не бяхме избрали вярната кандидатура, която България заслужава. Кандидатурите за такива значими постове – да сме обединени към тях и да сме сигурни, че слагаме най-хубавите. Така че аз персонално бих посъветвал нашите съдружни сътрудници да създадем стъпка обратно, да продължим разговора, да издигнем един човек, който освен ние, само че цяла България вижда като водач в банковия бранш “, сподели Петков във връзка неуспеха на избора на Каримански за гуверньор на Българска народна банка.

„ Ние сме четири разнообразни партии. Нормално е да имаме разнообразни отзиви и разнообразни гледни точки. Въпросът е да можем дружно да дискутираме и доближаваме до най-правилните решения. Различията могат да ни дадат по-добро решение, в сравнение с единично решение на една от партиите просто би трябвало да имаме малко повече почит, малко повече почитание за общото ни деяние и съм сигурен, че ще достигнем до едни положителни резултати “, разяснява Петков.

Ще апелираме решението на съда за ареста на Бойко Борисов, съобщи още Кирил Петков.

„ Видях, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати 300 лева за това нещо. Ние ще го апелираме, тъй като имаме вяра, че карцерът беше в границите на закона. И в този момент ще отидем на втора инстанция”, добави той.

Вчера Софийски областен съд реши, че някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е арестуван незаконосъобразно на 17 март.

Според съда сега на задържането на някогашния министър председател не са били събрани никакви годни доказателства, че той е направил закононарушение. Освен това по следствието има трима очевидци, които са разпитани един ден след задържането на Бойко Борисов. Заповедта за арест, която е показана, е „ необразована и смислово неразбираема “, написа още в решението си съдът.

Петков разяснява и поисканата оставка на кабинета от опозицията след правосъдното решение.

„ Аз също, в случай че бях от тяхна позиция, бих се тормозил. Явно това държавно управление си е дало като задача, че всички нередности от предишното, би трябвало да излязат нескрито. Ако успеем да създадем и правосъдната промяна, това към този момент няма да е единствено нескрито, както до момента, ами ще има и законови последствия за тези хора”, съобщи той по тематиката.

Петков съобщи, че е безусловно „ за “ ръководещи и съпротива да се тестват за опиати.

„ Да, неточности се случват. Опитаха се да го създадат, че е употребявал алкохол. Това безусловно не е правилно, само че факт е, че този човек е вкарал сърцето и душата си да работи за културата. Да, няма толкоз опит, само че желаеме резултати “, съобщи министър председателят по отношение на клипа на министъра културата, който обиколи обществените мрежи и провокира полярни реакции.

Източник: бТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР