Има само един начин да се стигне до преговори и

...
Има само един начин да се стигне до преговори и
Коментари Харесай

Мелони: Има само един начин да бъде постигнат мир в Украйна

Има единствено един метод да се стигне до договаряния и спокойно съглашение сред Русия и Украйна и той е да се оказва помощ на Киев с въоръжение и техника, с цел да се пази.

Това съобщи в своя тирада пред Сената на италианския парламент новият италиански министър председател Джорджа Мелони.

" Мирът може да бъде реализиран, като се поддържа Украйна. Това е единствената опция, с която разполагаме ние и сътрудниците ни в Европа. Двете страни да седнат да договарят ", съобщи Мелони преди процедурата по гласуването на избор на доверие на новоназначеното дясно държавно управление, съобщи Фрог.

Новият италиански министър председател неведнъж посочи, че Рим ще оказва помощ на Киев, до момента в който позицията на съдружните ѝ сътрудници Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е по-сдържана. Това се изяснява с топлите връзки на Берлускони с Путин в недалечното минало.

Мелони съобщи, че въпреки и оръжието, което Италия доставя на Украйна, да не е задоволително за победа на украинците над съветската войска, то въпреки всичко е доста значима част за войната против агресора. Всички би трябвало да са наясно, че Рим е благонадежден сътрудник и ще съблюдава всички интернационалните контракти. Това значи помощ за Украйна до тогава, до момента в който тя се нуждае от нея.

Новото италианско държавно управление завоюва и втория, финален към този момент избор на доверие в Народното събрание.

При гласуването нощес в Сената министър-председателят и съдружното й държавно управление получиха нужното безусловно болшинство. В поддръжка на кабинета гласоподаваха 115 сенатори, срещу - 79, а петима се въздържаха. Коалицията се нуждаеше от най-малко 104 гласа за цялостно болшинство, означават международните медии.

Ден преди този момент в поддръжка на Мелони и калинета гласоподава и Камарата на депутатите. Подкрепиха я 235 от присъстващите 389 членове на долната камара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР