Има само един начин да се направи работещо правителство на

...
Има само един начин да се направи работещо правителство на
Коментари Харесай

Хаджигенов: Никой няма да подкрепи мандат на БСП, но са нужни за кабинет на малцинството

" Има единствено един метод да се направи работещо държавно управление на малцинството и това е методът, който артикулираме несъмнено шест месеца - трите протестни обединения, които носим смяната със себе си, с поддръжката на Българска социалистическа партия - няма различен метод " - това съобщи пред публицисти в Народното събрание Николай Хаджигенов от ПГ " Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ).

Той сподели това във връзка продължаващите през днешния ден втори консултациите с парламентарно показаните сили за връчването на третия мандат от президента Румен Радев. Вчера с него разговаряха " ИТН ", ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а през днешния ден ще отидат Движение за права и свободи, " Демократична България " и ИБГНИ.

На въпрос, обвързван с отхвърли на Има Такъв Народ да поддържат трети мандат, Хаджигенов уточни, че от дълго време очаквал те да " поумнеят " .

" Продължавам да подкрепям това си очакване, дали ще поумнеят следва да разберем, нека ", разяснява той.

По думите му би било мъдро от страна на партията на Слави Трифонов да напусне залата по време на гласуването на държавно управление, с цел да понижат кворума и по този начин да бъде признат кабинет по-лесно.

Според него трети мандат, даден на Българска социалистическа партия, няма никакъв смисъл.

" Трети мандат при Българска социалистическа партия няма никакъв смисъл. Те го направиха предходния път по странни съображения. Този път няма логичност. Никой няма да поддържа нищо, обвързвано с Българска социалистическа партия, тъкмо както и с ГЕРБ . Освен в случай че Българска социалистическа партия не предложи мандата за приложимост, тъй като предлагането на служебното държавно управление в целокупност е цялостна нелепост ", стимулира се Хаджигенов.

По думите му, в случай че третият мандат бъде връчен на ИБГНИ, тогава ще предложат работещата част на служебното държавно управление да продължи своята работа и в постоянен кабинет, а останалата част, би трябвало да бъде изпълнена от трите протестни обединения .

" Би било разумно! " - по този начин той отговори на въпроса дали от групата му чакат да получат третия мандат.

Той изясни, че от групата са подготвени на диалози по търсене на съгласие по сформиране на държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че ГЕРБ остава отвън вариантите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР