Има само един начин да има промени в правителството -

...
Има само един начин да има промени в правителството -
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ може да смени министри само, ако направи друго правителство

Има единствено един метод да има промени в държавното управление - ГЕРБ да кажат: Искаме да си създадем държавно управление с " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, и сменяме формата. Ние на нищо няма да се съгласим, в което не имаме вяра. Ако имаме рецензии до ротацията, която е март, за някой министър, можем да го повдигнем. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред Нова тв.

Ние имаме вяра на премиера Денков, на министъра на финансите, на министъра на районното развиване, на министъра на спорта, че нещата се движат в вярната посока, разяснява Петков рецензиите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка на обособени министри.

Запитан дали от ПП-ДБ имат рецензии към работата на външния министър Мария Габриел във връзка Шенген, Петков изясни, че позицията на Австрия по отношение на България не е почтена. Реално единствено 2% от миграционния поток в Австрия влиза през България и те го знаят. И разбрахме, че, за жалост, те употребяват България и Румъния да вършат промяна в Шенген и Министерство на външните работи би трябвало да ускори активността си. Това е рекомендация, че би трябвало да работим всички дружно, тъй като не става въпрос за наш проблем, който би трябвало да решим, а за европейски въпрос, изясни някогашният министър председател.

Това, което виждам, обикаляйки България, е, че това, което стана сред Политическа партия и Демократична България, същият развой се случва сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Например - в Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград - поддържат един кмет. Започва да става една консолидация сред ГЕРБ и Движение за права и свободи като една политическа групировка и на доста места, сподели Петков. Те може би се усещат по-силни, когато са дружно, както ние с Демократична България, добави той.

Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за промени, в които имам вяра, отговори Петков на въпрос дали Пеевски се е трансформирал в представител на държавното управление. Но в петък те желаят да създадат цирк, добави той.

Петков още веднъж удостовери, че депутатите от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " няма да отидат в Народното събрание в петък за съвещанието за " Лукойл ", поискано от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР