Има само два сценария - или Западът ще тръгне в

...
Има само два сценария - или Западът ще тръгне в
Коментари Харесай

Вучич: Има два сценария - или Западът ще тръгне в посока на пълен конфликт с Русия, или дългосрочно примирие с помощта на САЩ и Китай

Има единствено два сюжета - или Западът ще тръгне в посока на цялостен спор с Русия, или ще се откри дълготрайно помирение благодарение на Съединени американски щати и Китай. Това сподели президентът на Сърбия Александър Вучич, оповестява. Той връчи на министър-председателя на Бавария Маркус Зедер, който е на работно посещаване в Сърбия, медал на Република Сърбия.

В речта си Вучич благодари на Зедер за визитата му и му благодари за „ бързото осъществяване на това, което даде обещание на Мюнхенската конференция по сигурността “.

„ Днес мога да науча доста от господин Зедер, един от най-могъщите водачи в Европа, един от най-успешните политици в модерна Европа, който има свои лични възгледи, както и във връзка с икономическия напредък на Бавария и въздействието върху цялостното влияние за европейската политика “, сподели Вучич.

" Бавария има 10 пъти по-голям Брутният вътрешен продукт от Сърбия ", уточни Вучич.

От друга страна, Зедер акцентира, че съдействието със Сърбия е доста значимо, като уточни, че е значимо Сърбия да продължи пътя си към Европейски Съюз.

" Би било доста неприятно, в случай че Сърбия не се причисли към Европейския съюз. За мен е значимо да подчертая, че в Европейски Съюз не е значимо всички да имат едно мнение. Европа се нуждае от Сърбия в състава си ", сподели Зедер.

На въпрос по какъв начин връзките на Белград с Москва ще се отразят на пътя на Сърбия към Европейски Съюз, Вучич сподели, че е по-добре хората да мислят по какъв начин да реализират мир в Европа.

" Сърбия е суверенна и самостоятелна страна. Не мисля, че има потребност да изяснявам нещо на никого. Ние ясно ще съблюдаваме Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното право. Ние нямаме двойни стандарти. Когато Русия направи нещо неприятно, ние споделяме може би сме доста дребни, само че имаме лично мнение ", акцентира Вучич.

" Ние анализирахме всяка дума на Макрон. Ще имаме някои промени в някои от нашите доктрини. Днес живеем в сложни исторически времена. Има единствено два сюжета. Или Западът ще тръгне в посока на цялостен спор с Русия, макар че допустимо е доста внезапните изказвания да са част от последните функции преди началото на възможни мирни договаряния, а второто е да се откри дълготрайно помирение благодарение на Съединени американски щати и Китай, в случай че не и непрекъснат мир, което би означавало огромно облекчение за света “, сподели още Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР